Home > Johan Carlström har ökat indirekt ägande i Fingerprint.

Johan Carlström har ökat indirekt ägande i Fingerprint.

Fingerprint Cards tidigare vd Johan Carlström har från november 2015 till juni 2016 stärkt greppet om biometribolaget genom att köpa fler aktier i ägarbolaget Sunfloro, och ökat sitt ägande i detta bolag till 84,3 procent från 73,5 procent.

Det skriver Dagens Industri i onsdagens tidning, baserat på en årsredovisning i Johan Carlströms ägarbolag Kalvsviks Klyven.

Enligt denna, som på grund av brutet räkenskapsår sträcker sig fram till halvårsskiftet 2016, betalade Johan Carlström indirekt och enligt DI:s beräkningar 94:50 kronor per A-aktie i Fingerprint Cards.

Han ägde därpå, efter att ha köpt 100.000 aktier i Sunfloro, 84,3 procent av aktierna i Sunfloro och därmed strax över 5 miljoner av de 6 miljoner A-aktierna i Fingerprint Cards.

Sunfloro är ett holdingbolag som kontrollerar alla 6 miljoner A-aktier i Fingerprint Cards, motsvarande 16 procent av rösterna. Förutom Johan Carlström är Fingerprint-styrelseledamöterna Urban Fagerstedt och Lars Söderfjell kända ägare i Sunfloro.

Fingerprint Cards meddelade i november 2015 att Urban Fagerstedt hade sålt 2,9 procent av sina aktier i Sunfloro till Johan Carlström, men någon information om de köp som framgår av Kalvsviks-årsredovisningen har enligt DI inte kommunicerats.

Johan Carlström har ökat indirekt ägande i Fingerprint.

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto