Home > JPMorgan säger att investerare inte behöver frukta kraftig försäljning

JPMorgan säger att investerare inte behöver frukta kraftig försäljning

JPMorgan-analytiker hävdar att trots börsens rally till rekordnivåer, är "villkoren för en stor försäljning inte på plats just nu."

I ett meddelande som publicerades på måndagen sa strateger vid investeringsbankjätten att mer riskfyllda aktier kan vara redo för fler vinster.

Eftersom S&P 500 noterade ett 69:e rekord för året, är marknaden överraskande nog alltför försiktig och baisseartad med oro för Omicron-varianten. Men enligt analytikerna borde så inte vara fallet, även om marknaderna fortsätter att möta negativa impulser ur ett makroekonomiskt och hälsoperspektiv.

Strategen noterade också att även om Nasdaq Composite har sett en nedgång på bara 7% sedan dess 12-månaders högsta, var rötan mycket mer uttalad med -38% bland indexens beståndsdelar.

Han sade att även om vissa observatörer kan se neddragningarna som ett förebud om någon form av korrigering inom cykeln på 10-20%, är bankens uppfattning att så inte är fallet.

Enligt deras uppfattning tyder "investerarpositionering, rekordåterköp, begränsade systematiska förstärkare och positiva säsongsvariationer för januari", alla att marknaden sannolikt inte kommer att stå inför en stor försäljning.

"Vi tycker att det nuvarande upplägget är mycket attraktivt för aktier med hög beta", säger JPMorgans Dubravko Lakos-Bujas i en anteckning citerad av Yahoo Finance.

Värde- och högbetaaktier toppval

Bland aktier utanför de tio stora amerikanska aktierna säger analytikerna att investerare kan vara väl placerade för att titta på värde/cykliska val och olika högbetaaktier. De föreslår att återöppning av lager, inklusive resor, fritid och hotell- och restaurangbranschen, kommer att fungera bra eftersom det redan har skett flera -30% till -70% nedvärderingar i dessa segment.

Energi såväl som högbetaaktier (inklusive bioteknik, e-handel, betalningar och cybersäkerhet) behåller också starka fundament och kommer att fortsätta att dra nytta av en starkare tillväxtcykel och de enorma adresserbara marknadsstorlekarna, tillade Lakos-Bujas.

Han tillade att rotation till högbetaaktier är historiskt sett starkare i januari som setts under de senaste 30 åren. JPMorgan förväntar sig därför att en liknande trend kommer att följa; med det mesta av uppåttrycket att komma från finansiering som för närvarande samlas i lågvolatilitetsaktier.

På andra håll säger Kevin Tay, regional CIO för UBS Global Wealth Management, att tillväxten kommer att förbli stark under första halvåret 2022.

Han noterar dock att S&P 500 sannolikt kommer att släpa efter Dow Jones Industrial Average under andra halvåret, vilket pekar på potentiella neddragningar relaterade till räntehöjningar.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto