Home > JPMorgans & Citigroups aktier faller, Wells Fargo upp-Aktieuppdatering

JPMorgans & Citigroups aktier faller, Wells Fargo upp-Aktieuppdatering

  • JPMorgans aktie tankade efter att bankens finanschef Jeremy Barnum talade om "motvind" i höga kostnader.

  • Citigroups aktier sjönk också, och banken tillkännagav en försäljning på 2,7 miljarder dollar av sina konsumentbankverksamheter i Vietnam, Singapore, Thailand och Malaysia.

  • Wells Fargo-aktien klättrade i tidiga affärer, med uppsidan på baksidan av en bredare svaghet på aktiemarknaden på fredagen.

JPMorgan (JPM), Wells Fargo (WFC) och Citigroup (C) var på fredagen höjdpunkterna för intjäningsveckan för banker, där alla tre stora finansiella tjänster och investeringsbanker redovisade bättre än förväntat resultat.

Bankernas vinster kom ut när aktiemarknaderna såg en bredare avmattning efter het amerikansk inflationsdata och investerarnas oro över förestående räntehöjningar från Fed.

De europeiska marknaderna var på väg mot en lägre stängning efter att asiatiska aktier slutade med japanska Nikkei, Koreas Kospi och Kinas Shanghai alla nere.

I USA såg Wall Street också ett ökat nedåttryck då alla stora index kämpade med uppgångar för dollarn och obligationsräntorna.

JPMorgans aktier ned 5% efter vinst

JPM-aktien sjönk med 5% till 160,00 i tidiga affärer på fredagen trots att vinstrapporterna visade en kvartalsvinst per aktie på $3,33 som slog analytikernas uppskattningar på $2,98.

Däremot var vinsten per aktie lägre än de $3,79 per aktie som rapporterades under samma kvartal för ett år sedan. Bankens intäkter uppgick till $29,26 miljarder jämfört med $29,34 miljarder som rapporterades för samma kvartal 2020.

Efter nedgångarna i fredags har JPM-aktien nu sjunkit 1,02% i YTD-avkastning. Den är cirka 13% upp under det senaste året.

Citigroup-aktien faller med 3%

Citigroup-aktien sjönk nästan 3% till 65,08 i tidiga affärer, och nedgången kom också efter att banken släppt sina kvartalsresultat.

Vinstrapporten för fjärde kvartalet visade att vinsten kom in på $1,46 per aktie, vilket var 28% lägre än resultatet för fjärde kvartalet 2020, men högre än analytikernas uppskattningar på $1,38. Vinsten minskade dock $0,53 efter försäljningen av konsumentverksamheter i fyra asiatiska länder.

Intäkterna under kvartalet ökade med 1,12% till $17,02 miljarder, vilket slog analytikernas uppskattningar på $16,77 miljarder. Citigroups nettovinst sjönk dock med 26% till $3,2 miljarder, och rörelsekostnaderna steg med 18% jämfört med föregående år till $13,5 miljarder.

Wells Fargo-aktien hoppar 4,5 %

Wells Fargo släppte också resultatet för fjärde kvartalet på fredagen. Företaget rapporterade GAAP-vinster på $1,38 per aktie, vilket motsvarar en imponerande tillväxt på 109% jämfört med $0,66 per aktie som rapporterades under fjärde kvartalet 2020.

Företagets aktie hade en uppsida på över 3% före marknaden och handlades för så högt som $58,87. WFC-aktien steg 4,5% vid handel mitt på morgonen, med uppgångar på mer än 15% hittills i år.

Resultat nästa vecka

Vinstsäsongen fortsätter med en mängd företag som släpper sina resultat under helgen, då aktiemarknaderna ser ut att vara stabila efter att ha rasslats av inflation och potentiellt snabbare än väntat räntehöjningar av den amerikanska centralbanken.

Bland de viktigaste höjdpunkterna släpper Bank of America och Morgan Stanley sina resultat för fjärde kvartalet 2021 på tisdag respektive onsdag.

Andra stora aktier att titta på inför resultatrapporterna inkluderar Netflix, UnitedHealth Inc. och Costco Wholesale Corp.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto