Home > JPMorgans och Citis personal kommer att börja 2022 med arbete hemifrån

JPMorgans och Citis personal kommer att börja 2022 med arbete hemifrån

Coronavirus-pandemin är ännu inte helt eliminerad trots närvaron av ett vaccin.

JPMorgan Chase, en av de ledande finansinstituten i världen, har låtit sina anställda arbeta hemifrån under årets första två veckor. Arbetarna förväntas dock återvända till kontoret senast den 1 februari.

Enligt företagets PM ändrar de inte de långsiktiga planerna för att arbeta från kontoret. Banken sa;

"Med ökningen av helgdagsresor och sammankomster tillåter vi mer flexibilitet under de första två veckorna i januari att arbeta hemifrån (om din roll tillåter) efter din chefs omdöme."

En annan storbank i USA, Citi, har enligt uppgift tillåtit sina anställda att börja det nya året med att arbeta hemifrån. Banken vill att dess anställda ska arbeta de första veckorna av 2022 hemma när landet kämpar mot ökningen av Omicron-fall.

Citi sa till sina anställda på New York-kontoret tidigare denna månad att de kunde arbeta hemifrån om de kunde genom helgdagarna. De stora bankerna i USA blir mer flexibla med sin arbetspolicy eftersom pandemin fortsätter att påverka olika industrier runt om i världen.

Bankerna uppmuntrar sin personal att återgå till kontoret så snart som möjligt, även om möjligheten att arbeta hemifrån kvarstår. USA, liksom många andra avancerade länder runt om i världen, har kämpat med Coronaviruset de senaste två åren.

Vaccinet började verka, men uppkomsten av Omicron-varianten gjorde det svårare för vissa branscher som bank och flyg att återuppta full drift. Oavsett vilket förväntar sig de flesta företag att verksamheten återupptas helt under de kommande månaderna eftersom fallen minskar och antalet vaccinerade personer ökar.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto