Home > JPY apprecierade efter den japanska centralbankens penningpolitiska lättnader

JPY apprecierade efter den japanska centralbankens penningpolitiska lättnader

Efter att ha rasat mot nästan alla dess viktigaste valutarivaler under nattens handel igår med den japanska centralbanken (BoJ) som aviserade en ny omgång av penningpolitiska lättnader, kunde JPY återta nästan alla sina tidigare nedgångar genom hela den europeiska handeln. I dag väntas nyheter både från euroområdet och USA generera volatilitet på marknaden. Valutahandlare kommer vilja uppmärksamma resultaten av en obligationsauktion från Spanien, följt av USA arbetslöshetssiffror, Philly Feds tillverkningsindex och slutligen ett tal från ECB:s ordförande Draghi planerad till 16:00 GMT.

EUR/USD GBP/USD USD/JPY USD/CHF AUD/USD EUR/GBP
Daglig trend down down down up down down
Veckotrend down down down up down down
Motstånd 1.3084 1.6285 79.02 0.9404 1.0497 0.8113
1.3040 1.6240 78.57 0.9358 1.0452 0.8069
1.3014 1.6212 78.29 0.9329 1.0424 0.8042
Stöd 1.2969 1.6166 77.84 0.9283 1.0377 0.7997
1.2944 1.6138 77.56 0.9254 1.0349 0.7971
1.2899 1.6094 77.12 0.9208 1.0304 0.7926

Ekonominyheter

USD – Tillverkningsstatistik kan sänka USD i dag

Efter en stark första halva av handelsdagen som såg USD appreciera mot de flesta av dess viktigaste valutarivaler, tillbringade dollarn större delen av eftermiddagens handel i en baisseartad trend. Mot JPY lyckades USD kapitalisera på en ny runda av penningpolitiska lättnader från den japanska centralbanken och steg med nästan 60 punkter under nattens handel. Efter en topp på 79,20, började dollarn sjunka och handlades på 78,30 nivå i slutet av den europeiska handeln. Mot den schweiziska francen (CHF), rusade USD upp med nära 50 punkter för att nå 0,9306 under första halvan av handelsdagen, för att sedan sjunka tillbaka till 0,9270 nivån.

I dag kommer valutahandlare vilja uppmärksamma flera potentiellt stora nyheter från USA. 12:30 GMT, kan den veckovisa arbetslöshetsrapporten hjälpa USD om den kommer in under det prognostiserade på 374000. 14:00 GMT har Philly Fed tillverkningsindex potential att skapa betydande volatilitet. Indikatorn har kommit in under den förväntade nivån under de senaste fem månaderna. Om det återigen blir en besvikelse i dag, kan USD utvidga sin baisseartade trend under kvällen handel.

EUR – Tal från Draghi redo att påverka EUR i dag

EUR led nedgångar mot dess säkra valutarivaler igår, då investerare fortsatte att bedöma EUR som överköpt efter den betydande upptrenden valutan såg i förra veckan. Valutaparet EUR/USD föll med mer än 90 punkter i morgon handel för att till slut nå så lågt som 1,2992, innan paret rekylerade tillbaka till 1,3050 nivån. Mot JPY föll euron med cirka 150 punkter under loppet av den europeiska handeln för att så småningom nå så lågt som 102,09.

I dag kan EUR se ytterligare volatilitet, då flera betydande nyheter är redo att släppas. Först kan den spanska tioåriga obligationsauktionen ge viktiga ledtrådar om det aktuella läget i Spaniens ekonomi och om landet kommer att söka en räddningsaktion för att avhjälpa dess sjuka banksektor. Senare under dagen kunde ett tal från ECB:s ordförande Draghi, som planeras äga rum kl 16:00 GMT, hjälpa EUR att återta en del av sina senaste nedgångar om han signalerar tillväxt i euroområdets ekonomiska återhämtning.

Guld – Priset på guld nådde ett nytt sex månaders högsta

Efter att den japanska centralbanken meddelat om en ny omgång av penningpolitiska lättnader under natten handel vände guldpriset till hausse och så småningom nådde råvaran ett nytt sex månaders högsta. Ädelmetallen steg med mer än 13 dollar per uns för att nå så högt som 1 779,14 dollar per uns, innan en korrigering fick den att falla till 1771 dollar per uns.

I dag kommer investerare i guld vilja uppmärksamma nyheter från euroområdet, och då speciellt ett tal av ECB:s ordförande Draghi 16:00 GMT. Om talet av ECB:s ordförande har en optimistisk underton i sitt tal om euroområdets ekonomiska återhämtning, kan investerare återgå till mer riskfyllda tillgångar som kan spä på uppgången i priset på guld under eftermiddagens handel.

Råolja – Råoljepriset rasade till sitt lägsta på en månad

En signifikant högre än väntad amerikansk inventeringsrapport, tillsammans med kommentarer beträffande det höga priset på olja från Saudiarabien, resulterade i priset på råolja rasade ned till en månads lägsta i eftermiddagens handel igår. Generellt var råvaran ned med nästan 4 dollar per fat under kvällens handel, när det nådde så lågt som 92,40 dollar per fat.

I dag kommer investerare i råolja vilja följa nyheterna från USA, särskilt sysselsättningssiffran och Philly Feds tillverkningsindex. Bättre än väntade rapporter kan leda till spekulationer bland investerare att efterfrågan på råolja i USA kan ta sig upp, vilket kan bidra till att råoljepriset återtar något av gårdagens nedgångar.

Tekniska nyheter

EUR/USD

Slow Stokastiska på det veckovisa diagrammet tycks vara nära att bilda ett baisseartat kors, vilket signalerar att en korrigering nedåt kan uppstå under de kommande dagarna. Denna teori stöds av det dagliga diagrammets Williams Percent Range och RSI, vilka båda har passerat in i det överköpta territoriet. Ligga kort kan vara ett klokt val för detta par.

GBP/USD

Det dagliga diagrammets RSI ligger för närvarande i det överköpta territoriet, vilket tyder på att en nedåtgående rörelse kan inträffa i en nära framtid. Denna teori stöds av Stokastiska Slow på det veckovisa diagrammet som har bildat ett baisseartat kors. Intagande av korta positioneringar kan vara ett klokt val idag.

USD/JPY

Bollinger Bands på det dagliga diagrammet har börjat smalna av, vilket tyder på att detta valutapar kan se en prisförskjutning inom en snar framtid. De flesta andra långsiktiga tekniska indikatorerna är befinner sig i en intervallhandel, vilket gör riktningen på priset är svår att förutse. Intagande av en vänta och se strategi kan vara ett klokt val för detta valutapar.

USD/CHF

Det dagliga diagrammets Slow Stokastiska har bildat ett hausseartat kors, vilket tyder på att valutaparet kan se uppåtgående kursrörelser den närmaste tiden. Dessutom har RSI på samma diagram sjunkit under 30-nivån. Valutahandlare kommer att vilja inta långa positioneringar för detta par i dag.

Wild Card

EUR/AUD

Ett baisseartat kors på det dagliga diagrammets MACD/OsMA tyder på att detta valutapar kan se rörelser nedåt inom den närmaste tiden. Dessutom har RSI på samma diagram tagit sig in i det överköpta territoriet. Öppnande av korta positioneringar kan vara ett klokt val av valutahandlare inför en eventuell korrigering nedåt.

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt coin news

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.