Home > JPY deprecierade kontra de större valutorna

JPY deprecierade kontra de större valutorna

JPY noterade ett tre månaders lägsta mot USD och 5-1/2 månads lägsta kontra EUR, då JPY fortsatte att pressas av ihållande spekulationer om att den japanska centralbanken kan besluta om ytterligare penningpolitiska stimulanser vid ett sammanträde nästa vecka

EUR/USD GBP/USD USD/JPY USD/CHF AUD/USD EUR/GBP
Daglig trend no no up no no up
Veckotrend up down up down up up
Motstånd 1.3125 1.6095 80.70 0.9360 1.0400 0.8225
1.3105 1.6075 80.50 0.9340 1.0380 0.8205
1.3075 1.6045 80.20 0.9310 1.0350 0.8175
Stöd 1.3015 1.5985 79.60 0.9250 1.0290 0.8115
1.2985 1.5955 79.30 0.9220 1.0270 0.8085
1.2965 1.5935 79.10 0.9200 1.0250 0.8065

Ekonominyheter

USD – USD nådde ett tre månaders högsta kontra JPY

USD nådde ett tre månaders högsta mot JPY på måndagen, då JPY fortsatte att pressas av ihållande spekulationer om att den japanska centralbanken kan besluta om ytterligare penningpolitiska stimulanser vid ett sammanträde nästa vecka. USD apprecierade till så högt som 79,82 mot JPY, dess högsta nivå sedan mitten av juli.

Valutahandlare har nyligen börjat fokusera sig mer på de grundläggande faktorerna, såsom den ekonomiska tillväxten och de korta styrräntorna. Växlingen som just kommit igång, skulle kunna sätta stopp för den rusande greenbacken under de kommande månaderna. En starkare valuta är viktig för USA, då den lockar utländska investerare till att investera i statsobligationer vilka finansierar landets rekordstora budgetunderskott. På nedsidan är att den kan hämma vinsttillväxten för exportinriktade företag genom att göra den amerikanska exporten dyrare.

Utan några större nyhetshändelser från USA i dag, kommer valutahandlare söka efter andra indikatorer för att avgöra åt vilket håll den problemfyllda valutan är på väg. De kanadensiska detaljhandelssiffrorna är en indikator. Om mätningen kommer in som bättre än förväntad och investerare uppmuntras av takten i Kanadas återhämtning, kommer dollarn med största sannolikhet att appreciera ytterligare mot JPY i eftermiddagens handel.

EUR – EUR nådde en 5-1/2 månaders högsta mot JPY

EUR apprecierade mot USD och nådde en 5-1/2 månaders högsta mot JPY på måndagen efter en seger för Spaniens premiärminister i regionala val vilket undanröjde ett potentiellt hinder för honom att be om en räddningsaktion. EUR apprecierade med mer än 1 % till 104,40 mot JPY, den starkaste uppgången sedan i början av maj.

Förväntningar om att Spanien kommer att ansöka om en räddningsaktion, vilket föranledde den europeiska centralbanken att börja stödköpa obligationer, har bidragit till att stödja EUR under de senaste veckorna. Men osäkerheten om tidpunkten för en sådan åtgärd sågs också begränsa uppgångarna.

I dagens handel har den ekonomiska kalendern inga större ekonomiska rapporter från euroområdet. Som sådant, kommer valutahandlare följa rörelserna av de stora aktieindexen med en greenback som har handlats i ett omvänt förhållande till aktieindexen. Styrkan i aktieindexen kan driva valutaparet EUR/USD till nästa motståndslinje som ligger på 1,3150.

JPY – JPY deprecierade kontra de större valutorna

JPY apprecierade mot de flesta av de stora valutorna under gårdagens handel. JPY korrigerat några av sina uppgångar kontra USD, där valutaparet USD/JPY steg med 60 punkter. JPY deprecierade också kontra EUR mot det brittiska pundet.

JPY deprecierade kraftigt efter data som visade att Japans export föll i september vilket ökade förväntningar på en större politiska stimulansåtgärd från den japanska centralbanken när möte hålls nästa vecka.

I dag, kommer Japan att vara frånvarande från den ekonomiska kalendern. Trenden i JPY kommer att påverkas av rallyna i dess primära valutapar. Det verkar som USD och EUR förväntas fortsätta den volatila börshandeln i dag, samt deras korsningar med den JPY också. Valutahandlare bör hålla utkik på nyheterna som kommer från USA och Europa, då dess ekonomier kommer att vara de avgörande faktorerna för den japanska valutan i dag.

Råolja – Råoljepriset steg över 90,50 dollar per fat

Råoljepriset ökade något till runt 90,50 dollar per fat på måndag efter att striderna i Beirut och Gaza intensifierade rädslan för att konflikten skulle sprida sig och säkerheten av drivmedel från Mellanöstern, vilket hjälpte att stoppa upp en fyra dagars nedgång i priset på råolja.

Framöver rekommenderas valutahandlare noggrant följa de globala aktiemarknaderna och de stora ekonomiska indikatorerna som kommer att offentliggöras från USA och euroområdet i syfte att förutsäga nästa prisrörelse i oljepriset.

Tekniska nyheter

EUR/USD

Det finns ett nytt baisseartat kors som bildats på det veckovisa diagrammets Slow Stokastiska, vilket visar att en baisseartad korrigering kan komma att ske inom den närmaste tiden. Den nedåtgående riktningen på det dagliga diagrammets fart oscillator stöder också denna uppfattning. Ligga kort med korta brott kan vara rätt strategi i dag.

GBP/USD

Korset för valutaparet EUR/USD har haft en baisseartad trend den senaste veckan. Dock, verkar denna trend vara på väg att upphöra. Williams Percent Range på det veckovisa diagrammet visar att valutaparet flyter i det översålda territoriet, vilket tyder på att en korrigering uppåt kommer att ske snart. Ligga långt med korta brott kan vara ett klokt val.

USD/JPY

Valutaparet har noterat en hel del hausseart beteende de senaste dagarna. Emellertid, visar teknisk statistik att denna trend kan vända snart. Till exempel, signalerar det dagliga diagrammets Slow Stokastiska om att en baisse vändning är nära förestående. Ligga kort med korta stopp kan vara ett klokt val.

USD/CHF

Korset för paret har sjunkit den senaste veckan och ligger nu vid 0,9260 nivån. Stokastiska Slow på det veckovisa diagrammet har bildat ett hausseartat kors, vilket tyder på att en korrigering uppåt är nära förestående. Denna uppfattning stöds också av Williams Percent Range. Ligga långt kan vara ett klokt val.

Wild Card

EUR/GBP

Valutaparet EUR/GBP ihållande uppåtgående rörelse har slutligen drivit priset in i det överköpta territoriet på det dagliga diagrammets Williams Percent Range. Inte bara det, men det tycks vara så att det finnas ett baisseartat kors på Slow Stokastiska, vilket pekar på en nära förestående korrigering nedåt. Forex valutahandlare har nu möjlighet att invänta den nedåtgående brytningen på timdiagrammet och positionera sig kort för att rida ut den förestående vågen.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto