Home > JPY faller efter negativa japanska nyheter

JPY faller efter negativa japanska nyheter

Nyheter om att Japan noterade sitt första årliga handelsunderskott på över 30 år fick JPY att rasa under gårdagens börshandel. Valutaparet USD/JPY sköt upp långt över 100 punkter och nådde över 78,00 nivån. Under tiden utökade valutaparet EUR/JPY sin hausse trend innan det iscensatte en korrigering nedåt mot slutet av den europeiska handeln. I dag väntas ett parti av amerikanska nyheter generera volatilitet på marknaden. Valutahandlare kommer vilja ägna särskild uppmärksamhet åt de amerikanska arbetslöshetssiffrorna, då de kommer att vara en viktig mätare på den amerikanska ekonomiska återhämtningen.

EUR/USD GBP/USD USD/JPY USD/CHF AUD/USD EUR/GBP
Daglig trend up up down down up up
Veckotrend up up up down up up
Motstånd 1.3200 1.5740 78.45 0.9295 1.0705 0.8455
1.3180 1.5720 78.25 0.9275 1.0685 0.8435
1.3150 1.5690 77.95 0.9245 1.0655 0.8405
Stöd 1.3090 1.5630 77.35 0.9185 1.0595 0.8345
1.3060 1.5600 77.05 0.9155 1.0565 0.8315
1.3030 1.5580 76.85 0.9135 1.0545 0.8295

Ekonominyheter

USD – USD vände till hausse efter rapporter från EU

Den amerikanska dollarn hade en särskilt stark dag i går efter att negativa nyheter sipprade ut från både Japan och euroområdet. Nyheter om att Japan noterat ett underskott i handelsbalansen för första gången sedan 1980 fick valutaparet USD/JPY att ta ett kliv uppåt på mer än 100 punkter under dagen. Under tiden fick nya farhågor för Greklands statsfinansiella läge att skicka valutaparet EUR/USD ned, vilket nästan utplånade uppgångarna från veckans början .

Samtidigt ryckte investerare till stor del av nyheten om att den amerikanska centralbanken sannolikt inte kommer att höja styrräntorna förrän fram till början av 2014. Dollarn har funnit betydande stöd sent omsider, till stor del på grund av de negativa internationella indikatorerna. Investerare fortsätter visa att US-dollarn är en säker tillflyktsortsvaluta. Med euroområdet fortfarande i en extremt utsatt situation, kan valutahandlare förvänta sig att dollarn håller sig kvar på nuvarande nivå den närmaste tiden.

En titt in i dagens handel kan ett parti av nyheter från USA generera betydande volatilitet på marknaden. Valutahandlare kommer att vilja uppmärksamma denna veckas arbetslöshetssiffror och det senaste husförsäljningsindexet för nya hem för ledtrådar om läget i den amerikanska ekonomiska återhämtningen. Med båda indikatorerna förväntade att komma in positiva, kan dollarn fortsätta utöka sin nuvarande hausseartade resa när vi börjar närma oss slutet på handelsveckan.

EUR – Eurons uppgångar utraderade kontra USD

Euron gav upp det mesta av sina senaste uppgångar mot dollarn i handeln i går, då negativa nyheter från Grekland än en gång drev investerare till säkra tillgångar. Greklands oförmåga att nå en överenskommelse om skuld-swap affären med sina fordringsägare har överskuggat annars positiva ekonomiska indikatorer från euroområdet. Som sådant föll valutaparet EUR/USD har åter sjunkit under 1,3000 nivån och analytiker varnar för att det blir svårt för valutaparet att bryta motståndet på 1,3080 på kort sikt.

I dag kommer valutahandlare åter vilja uppmärksamma några tillkännagivanden från euroområdet med hänsyn till den grekiska skuldsituationen. Dessutom kan nyheter om Portugal som nu ses som det mest sannolika landet som kan komma ställa in sina betalningar på sin skuld efter Grekland, vilket kan få en inverkan på euro paren. Amerikanska nyheter kan också skapa volatilitet på marknaden, med denna veckas arbetslöshetssiffror som sannolikt kommer att påverka valutaparet EUR/USD.

JPY – Det japanska handelsunderskottet fick JPY att vända till baisse

Valutahandlare övergav till stor del den japanska valutan i handeln igår, efter nyheten att Japan har noterat ett underskott i handelsbalansen för första gången på över 30 år. Ökad efterfrågan på japansk export spelade en stor roll i utförsäljningen av JPY. Frågor om hur länge landet kommer att kunna behålla sin stora statsskuld fick valutan att falla. Medan valutaparet USD/JPY klättrade över 78,00 nivån, närmade sig valutaparet EUR/JPY 102,00 under den europeiska handeln innan det iscensatte en liten vändning.

I dag väntas yenen inte iscensätta någon meningsfull återhämtning. Medan Japans ställning som borgenär inte är i fara just nu, måste betydande politiska förändringar genomföras för att hantera den aktuella situationen. Under tiden skymtar en baisse yen på horisonten.

Råolja – Priset på råolja fortsätter att sjunka efter globala nyheter

Priset på råolja fortsatte att falla i går efter negativa europeiska och japanska nyheter som drev investerare till säkrare tillgångar såsom den amerikanska dollarn. Vanligtvis deprecierar mer riskfyllda tillgångar såsom råolja när den amerikanska dollarn ökar i värde och råvaror blir mindre överkomliga för internationella investerare. Som ett resultat föll råoljepriset under 98 dollar per fat under europeisk handel.

Valutahandlare kommer att vilja uppmärksamma ett parti av amerikanska statistikrapporter som kan få en inverkan på USD paren. Skulle någon av de rapporterna komma in under förväntningarna kan dollarn komma att sjunka som en följd, vilket sannolikt skulle stödja priset på råolja när vi börjar närma slutet på handelsveckan.

Tekniska nyheter

EUR/USD

De tekniska indikatorerna visar att detta valutapar har gått in i det överköpta territoriet och kan se en korrigering nedåt. Det dagliga diagrammets Williams Percent Range har nått -20 nivån, vilket indikerar att en nedåtgående brytning kan förekomma. Valutahandlare kan vilja ligga kort i sina positioneringar.

GBP/USD

Ett baisseartat kors har bildats på det dagliga diagrammets Slow Stokastiska, vilket indikerar att en nedåtgående korrigering kan ske inom en snar framtid. Dessutom är Williams Percent Range på samma diagram väl över -20 nivån och pekande nedåt. Ligga kort kan vara att föredra för nu.

USD/JPY

Efter följande topp som valutaparet såg i den senaste handeln, visar de tekniska indikatorerna nu att en nedåtgående korrigering kan ske inom en snar framtid. 8- timmarsdiagrammets RSI är redan väl inne i det överköpta territoriet, medan Slow Stokastiska har bildat ett baisseartat kors. Korta positioner kan vara att föredra.

USD/CHF

De flesta tekniska indikatorerna visar att det här valutaparet handlas i ett intervall, vilket innebär att inga definierade trender förutspås för tillfället. Valutahandlare kommer att vilja uppmärksamma de tekniska indikatorerna på det dagliga diagrammet, då en bättre bild sannolikt kommer att presentera sig i en nära framtid. Att inta en vänta och se strategi för detta valutapar rekommenderas.

Wild Card

Nasdaq 100

Efter den stadiga hausseartade trenden som Nasdaq har sett de senaste dagarna, visar de tekniska indikatorerna nu att en baisseartad korrigering kan ske inom den närmaste tiden. Det dagliga diagrammets Williams Percent Range och Relative Strength Index (RSI) har både drivit in i det överköpta territoriet. Forex valutahandlare kan kanske vilja ligga kort i sina positioneringar inför en brytning nedåt.

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.