Home > JPY fick stöd med minskat risktagande

JPY fick stöd med minskat risktagande

Den japanska yenen hade uppgångar nästan över hela linjen under gårdagens börshandel, där riskaversion fortsatte att dominera sentimentet på marknaden. Oro från investerare för recession i euroområdet och svaga amerikanska grundläggande faktorer drev JPY till ett månadshögsta mot både EUR och USD. Sett till dagens handel innebär avsaknaden av viktiga nyheter att mer riskfyllda valutor såsom EUR och AUD kan komma förlänga sina baisseartade trender. Valutahandlare kommer vilja se upp för alla överdrivna prisskiftningar på grund av den låga likviditeten på marknaden.

EUR/USD GBP/USD USD/JPY USD/CHF AUD/USD EUR/GBP
Daglig trend up up up down up up
Veckotrend no up down up down down
Motstånd 1.3201 1.5987 81.38 0.9232 1.0439 0.8311
1.3156 1.5936 81.23 0.9187 1.0388 0.8289
1.3128 1.5904 81.11 0.9159 1.0357 0.8268
Stöd 1.3082 1.5853 80.84 0.9115 1.0306 0.8246
1.3055 1.5822 80.58 0.9087 1.0274 0.8227
1.3010 1.5770 80.29 0.9042 1.0224 0.8201

Ekonominyheter

USD – USD hade nedgångar över hela linjen

Den amerikanska dollarn föll mot dess viktigaste valutarivaler under hela den europeiska handeln i går, med investerare som fortsatte att oroa sig för möjligheten att Federal Reserve kommer att inleda en ny omgång av kvantitativa lättnader. De farhågor kom som ett resultat av de dåliga grundläggande indikatorerna, som har belyst hur långt USA fortfarande har att gå före det uppnår en ekonomisk återhämtning.

Mot JPY deprecierade USD under den psykologiskt viktiga nivån på 81,00 för att nå ett lägsta för månaden. Sammantaget föll valutaparet USD/JPY med nära 100 punkter under handeln i går. Mot euron tillbringade USD större delen av dagen fluktuerande mellan 1,3060 och 1,3120 nivåerna.

Vänder vi oss mot dagens handelsfönster kommer en avsaknad av viktiga amerikanska nyheter innebär det att valutahandlare kommer att ha negativ inställning till USD. Analytiker varnar för att USD skulle kunna fortsätta att depreciera mot JPY, om positiva amerikanska indikatorer släpps. Marknadssentimentet är baisse mot euroområdet också, vilket gör att USD kan se uppgångar kontra EUR i dag.

EUR – Euron föll till ett lägsta för månaden kontra JPY

Skuldoron i både Spanien och Italien överskuggade de positiva grundläggande faktorerna som kom ut från Tyskland i går och fick EUR att depreciera mot den japanska yenen under hela dagen. Valutaparet EUR/JPY sjönk med nära 150 punkter och nådde så lågt som 105,95, ett lägsta för månaden. EUR lyckades bättre mot det brittiska pundet. Valutaparet rörde sig uppåt med nära 50 punkter, för att nå så högt som 0,8276 innan det stabiliserade sig runt 0,8260 under kvällens handel.

I dag kan valutahandlare förvänta sig en miljö med låg likviditet i handeln, vilket kan resultera i överdrivna prisskiftningar under hela dagen. Med marknadssentimentet överväldigande baisseartat gentemot EUR kan den se fler nedgångar kontra yenen. Oavsett om euron kan se fler uppgångar kontra GBP beror till stor del på hur valutahandlare ser på den nuvarande skuldsituationen i Spanien, Italien och Portugal.

JPY – Den japanska centralbankens beslut hjälpte JPY

Den japanska yenen behöll sin senaste hausseartade trend under hela dagen i går, efter att den japanska centralbanken tagit beslut om att lämna styrräntorna på nuvarande nivå på 0,10 %. Beslutet i kombination med dåliga grundläggande faktorer från både USA och euroområdet, fick valutahandlare att återgå till mer säkra tillflyktsortsvalutor under den europeiska handeln. Både USD/JPY och EUR/JPY sjönk till ett lägsta för månaden på låga 80,90 och 105,94 respektive.

I dag tycks JPY vara redo att lägga till sina senaste uppgångar, där marknadssentimentet är fortfarande baisse mot både USA och euroområdet. Dessutom med inga större ekonomiska indikatorer som släpps i dag, kan den JPY utvidga sin hausseartade resa mot sina andra konkurrenter, däribland GBP, AUD och CHF.

Råolja – Svag kinesisk efterfrågan fick råoljan att falla

Priset på råolja sjönk under gårdagens börshandel, där Kina rapporterade en minskning av importen på grund av en svagare efterfrågan. Priset på råolja föll med cirka en dollar under den europeiska handeln och nådde så lågt som 101,67 dollar per fat. Senare på dagen iscensatte råvaran en liten vändning och stabiliserades kring 101,95 dollar per fat.

I dag kommer valutahandlare vilja uppmärksamma den amerikanska rapporten för råoljelager som publiceras klockan 14:30 GMT. Förra veckans siffra kom in på överraskande höga 9 miljoner fat, vilket togs som ett tecken på att efterfrågan i USA har minskat och resulterat i att priset på olja rasar. Om dagens nyheter visar en liknande ökning av råoljelagren, kan råoljepriset se ytterligare nedgångar för resten av veckan.

Tekniska nyheter

EUR/USD

Medan de flesta långsiktiga tekniska indikatorerna visar att detta valutapar ligger i neutralt territorium, har det veckovisa diagrammets Bollinger Bands dragit samman, vilket är ett kännetecken på ett förestående prisändring. Valutahandlare uppmanas att inta en avvaktande hållning för detta valutapar, där en tydligare bild kan presentera sig senare idag.

GBP/USD

Williams Percent Range på det veckovisa diagrammet ligger för närvarande på -20, vilket visar att detta valutapar kan se nedgångar de kommande dagarna. Med detta sagt ligger de flesta långsiktiga tekniska indikatorerna för valutaparet i neutralt territorium. Valutahandlare kommer vilja övervaka RSI på det veckovisa diagrammet. Om det passerar 70 strecket, kan en baisseartad korrigering ske.

USD/JPY

Efter att ha rasat i fredagens börshandel, visar de långsiktiga tekniska indikatorerna att detta valutapar kan utvidga sin baisseartade körning. Det veckovisa diagrammets Williams Percent Range och RSI visar både att ytterligare nedåtgående rörelser kan förekomma. Valutahandlare kanske vill ligga kort i sina positioneringar inför en brytning nedåt.

USD/CHF

Det veckovisa diagrammets Slow Stokastiska, Williams Percent Range och RSI visar allt detta par handlas i neutralt territorium, vilket innebär att inga större prisändringar förutspås för tillfället. Att ta en vänta och se strategi för detta valutapar kan vara det klokaste valet, där en tydligare bild sannolikt kommer att presentera sig i en nära framtid.

Wild Card

GBP/JPY

Ett hausseartat kors på det dagliga diagrammets Slow Stokastiska tyder på att detta valutapar kan se rörelser uppåt inom den närmaste tiden. Williams Percent Range på 8-timmarsdiagrammet har passerat in i det översålda territoriet, vilket indikerar om att en hausseartat prisrörelse skulle kunna inträffa i en nära framtid. Forex valutahandlare kanske vill ligga lång i sina positioneringar i dag.

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.