Home > Just Eats uttåg ur FTSE 100 banar väg för Morrisons och Meggitt

Just Eats uttåg ur FTSE 100 banar väg för Morrisons och Meggitt

I den senaste rockaden i FTSE 100 lämnar Just Eat medan Morrisons och Meggitt inträder. Även Weir Group lämnade. 

Efter budkriget på Morrisons Supermarkets (MRW) och Meggitt (MGGT) inträder nu dessa stigande aktier i FTSE 100. Takeaway-företaget Just Eat (JET) kastades ut då det ansågs vara ett holländskt snarare än ett brittiskt företag, och Weir Group (WEIR) fick även lämna indexet. 

Vad innebär denna index-rockad för dessa aktier? 

Vad är Just Eat, Morrisons, Meggitt och Weir?

Just Eat är ett leveransföretag för mat som just kastades ur indexet genom att förklaras vara ett holländskt företag efter dess fusion med Amsterdam-listade Takeaway.com.

Wm Morrison Supermarkets PLC är ett brittiskt stormarknadsföretag som nyligen har varit föremål för mycket övertagande och budstrider från intressenter som Fortress Investment Group.

Meggitt är ett multinationellt företag som tillverkar komponenter för militära flygplan. Det har nyligen varit ett mål för intressenter som TransDigm.

Weir Group PLC är en tillverkare av originalutrustning (OEM).

Ska man köpa Just Eat, Morrisons, Meggitt eller Weir idag?

Det kan vara bäst att avstå från att köpa Just Eat just nu på grund av osäkerheten om att det förklaras som ett holländskt snarare än ett brittiskt företag och att det lämnar FTSE 100 (vilket innebär att aktiekursen inte kommer att höjas av investerare som köper ETF:er).

Däremot kan aktiekurserna för både Morrisons och Meggitt stärkas av det faktum att FTSE 100-ETF:er nu kommer att vara tvungna att köpa dessa aktier. Dessa två aktier verkar dock påverkas mest av spekulationer om fusioner, som gör att deras aktiekurser stiger.

Weir har fallit från FTSE 100 helt enkelt för att ett par större fiskar har tagit sig in. Dess historia har inte direkt förändrats men den kommer inte längre att köpas av FTSE 100-fonder.

En prisprognos för Just Eat, Morrisons, Meggitt och Weir 

I och med rockaden i FTSE 100 och andra osäkerheter, som att Just Eat nu blivit klassificerat som holländskt och pågående budstrider om de två "M"-aktierna kan vad som helst hända. Aktiekurserna kan gå åt endera riktning, men det finns pengar att tjäna för kunniga investerare, eller för de som kan gissa åt vilket håll det går idag.

Var kan man köpa dessa aktier idag?

Du kan köpa alla dessa aktier via de mäklare som har listats nedan, åtminstone tills Morrisons och/eller Meggitt blir övertagna (och eventuellt tas privat). I och med dess befordran till FTSE 100 kan du också få en viss exponering för Morrissons och Meggitt genom att investera i FTSE-ETF:er.

eToro

eToro är en av världens ledande handelsplattformar som erbjuder courtage och avgifter som är bland branschens lägsta. Deras sociala handelsfunktion som kopierar andras handel är ett perfekt val för dig som ska sätta igång med investeringar.

Registrera dig med eToro direkt

Webull

Registrera dig med Webull direkt

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto