Home > Kan EasyJets aktier flyga efter dagens kraschlandning på 20%?

Kan EasyJets aktier flyga efter dagens kraschlandning på 20%?

EasyJets (EZJ) aktie öppnade 20% lägre på måndagen jämfört med fredagens stängning efter planer att finansiera 1,2 miljarder dollar i aktier och skulder efter att ha nekat rivalen Wizz Airs bud att köpa upp bolaget.

Historien hittills:

  • EasyJets aktie föll med över 10% i torsdags då det brittiska budgetflygbolaget nekade ett bud från den ungerska rivalen Wizz Air.

  • EasyJets aktie kraschade med 20% under måndagens öppning jämfört med fredagens stängning.

Det kanske är dags att påminna om vad EasyJet är. Efter det kommer vi ta en titt på ifall prisutvecklingen kan vara ett tillfälle att köpa.

Vad är EasyJet?

EasyJet är en Luton-baserad flygbolagskoncern med fokus på budgetflyg som grundades 1995. För nästan ett år sedan opererade företaget nästan 1 000 rutter med en flotta på nästan 350 flygplan, men drabbades hårt av coronaviruspandemin.

Ska man köpa aktier i EasyJet just nu?

Om man tar en förenklad titt på det kan man bli frestad att köpa EasyJet "när priset dippar", men då missar man att det inte är en sann dipp då priset aldrig var på väg upp.

En annan förenklad bild av det är att EasyJets aktie är mycket billigare idag än förra veckan – vilket fynd! Men då missar man att aktierna skulle bli värda mindre på grund av de förestående licensproblemen som kommer att späda ut befintliga aktier. Så är prisfallet ett ”prissatt” resultat av licensproblemen, eller har kursen överskridit i en nedåtgående riktning?

Slutligen: kan EasyJet nu bli ett mål för en budstrid av det slag som fick Morrisons Supermarkets (MRW) och Meggitt (MGGT) aktier att stiga som raketer nyligen?

En prisprognos för EasyJet 

För inte så länge sedan rekommenderade 15 analytiker (av 24) att köpa EZJ, sju föreslog att du borde behålla och två sa "sälj". Det genomsnittliga kursmålet var cirka 830p per aktie, vilket hade varit 40% högre än dagens pris, vilket nu ser minst sagt dumt ut. Märkligare saker har dock skett.

Var kan man köpa eller sälja (blanka) aktier i EasyJet idag? 

Om du tror att EasyJet kan ta fart igen efter dagens kraschlandning kan du köpa aktien via en mäklare. Om du tror att aktierna har gått in i en nedåtgående dödsspiral kan du blanka aktien genom att placera en spreadinsats eller sälja en CFD via en mäklare. Här är två av de bästa mäklarna vi har testat där du kan öppna ett konto inom några minuter:

eToro

eToro är en av världens ledande handelsplattformar som erbjuder courtage och avgifter som är bland branschens lägsta. Deras sociala handelsfunktion som kopierar andras handel är ett perfekt val för dig som ska sätta igång med investeringar.

Registrera dig med eToro direkt

Webull

Registrera dig med Webull direkt

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto