Home > Kan guldet börja glimma igen efter söndagens krasch?

Kan guldet börja glimma igen efter söndagens krasch?

Det såg ut som att de som satsade på ett sjunkande guld träffade mitt i prick under helgen, men sedan dess har guldet börjat återhämta sig, vilket får oss att fundera på vilken väg den gula metallen kommer ta härnäst.

Guldet drabbades hårt under söndagen när priset sjönk med så mycket som 5,5% i det som kallas en ”flash-krasch”. Sedan dess har guldpriset börjat återhämta sig och har återtagit mer än hälften av förlusterna.

Vad kommer hända härnäst? Ska vi tro på ett stigande guldpris och köpa, eller ska vi anta korta positioner i händelse av att priset sjunker igen?

Hur och var du kan köpa och sälja guld idag

De flesta nätmäklarna låter dig satsa på att guldpriset går upp eller ner. Här är två av dem:

eToro

eToro är en av världens ledande handelsplattformar som erbjuder courtage och avgifter som är bland branschens lägsta. Deras sociala handelsfunktion som kopierar andras handel är ett perfekt val för dig som ska sätta igång med investeringar.

Registrera dig med eToro direkt

Webull

Registrera dig med Webull direkt

Vad är guld?

Guld behöver ingen introduktion, men vi kör ändå i händelse av att du inte vet så mycket om en av de mest värdefulla ädelmetallerna. Guldet har varit en symbol och ett sätt att förvara monetärt värde i århundraden. Det brukade underbygga världens valutor som amerikanska dollar och brittiska pund, och i en värld full av fiat-valutor ses det fortfarande som en säker tillflyktsinvestering och en säkring mot inflation. Du kan köpa guld i fysisk form (som guldtackor, mynt eller smycken) men det är lättare att handla guldpriset digitalt via en nätmäklare.

Ska jag köpa eller sälja guld just nu?

Om du tror att helgens krasch har kommit och gått kan du överväga att köpa guld eller helt enkelt satsa på en fortsatt återhämtning via en CFD eller spread-satsning. Om du tror att trenden nu definitivt pekar nedåt, och att prisdiagrammets senaste lägre toppar och lägre nedgångar antyder att så kan vara fallet, kan du tjäna på ett fallande pris via samma spread-bets eller CFD:er. Tryck bara på säljknappen istället för köpknappen på din mäklares plattform.

En prisprognos för guld 2021

Guldpriset kan återvända till sina toppar i juli 2020 och nå 2 036 dollar, vilket i så fall hade varit en prisökning på 15% från dagens pris. Det kan även gå åt andra hållet, mot den nivå som vi såg för cirka fem år sedan vid 1 060, eller till och med så lågt som priset låt för 20 år sedan, vid 300 år 2002.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto