Home > Kapitalförvaltaren Galaxy Digital lanserar snart en Solana-fond

Kapitalförvaltaren Galaxy Digital lanserar snart en Solana-fond

Solana är fortfarande en av de ledande kryptovalutorna i världen, och den blir nu mer tillgänglig för institutionella investerare.

Galaxy Digital meddelade tidigare idag att de snart kommer att lansera en Solana-fond. Fonden kommer snart att vara tillgänglig för institutionella investerare, vilket gör det möjligt för dem att få tillgång till den inhemska tokenen av höghastighetsblockkedjan.

Galaxy Digital är en av de ledande kapitalförvaltarna inom kryptovalutaområdet. Kapitalförvaltningsföretaget gör det enkelt för institutionella investerare att få exponering till ett brett utbud av kryptovalutatillgångar.

Företaget har också investerat i många kryptovalutaprojekt under de senaste åren, inklusive några av de ledande kryptobörserna och leverantörerna av plånbokstjänster. Galaxy och Bloomberg satte tonen för lanseringen av Solana-fonden.

Förra månaden lanserade Bloomberg och Galaxy Digital ett Solana-index. Solana-fonden kommer nu att spåra resultatet för Solana Index i ett försök att ge institutionella investerare exponering till kryptovalutan.

Enligt Galaxy Digitals hemsida måste intresserade investerare pitcha minst $25 000 för att få tillgång till den nya fonden. Ledande kryptobörsn Coinbase har utsetts till fondens förvaringsinstitut.

Galaxy Digital har för närvarande mer än 3 miljarder dollar i tillgångar under förvaltning. Kapitalförvaltaren kontrollerar 20 fonder, inklusive de som spårar prestanda för de ledande kryptovalutorna som Bitcoin och Ether.

Solana har varit en av de bäst presterande kryptovalutorna hittills i år. Kryptovalutan har haft en enorm tillväxt under de senaste månaderna. Myntet har dock underpresterat liknande den bredare kryptovalutamarknaden.

Vid presstillfället handlas SOL för $170 per mynt, en minskning med mer än 30% från den rekordhögsta tiden på över $200 som den uppnådde för några veckor sedan. SOL har ökat med mer än 11% under de senaste 24 timmarna.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto