Home > Katalanska parlamentet mandat för självständighet, önskar dialog enligt regionpresidenten.

Katalanska parlamentet mandat för självständighet, önskar dialog enligt regionpresidenten.

Det katalanska parlamentet hade efter folkomröstningen ett mandat att utropa självständighet men valde att skjuta upp detta för att inleda en dialog med den spanska regeringen.

Det skriver den katalanske regionpresidenten Carles Puigdemont i ett svar till centralregeringen enligt Reuters och Bloomberg News.

Därmed ger han fortsatt inte ett tydligt svar på om de utropat självständighet eller inte, vilket den spanska regeringen krävt.

Carles Puigdemont skriver att denna uppmaning till dialog är ärligt menad och att dialogen bör ske de kommande två månaderna. Han erbjuder premiärminister Mariano Rajoy att mötas så snart som möjligt för att diskutera läget.

Han uppmanar samtidigt centralregeringen att upphöra med ”repressionen” och vill att Rajoy stoppar de rättsliga processerna mot den katalanske polischefen.

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.