Home > KB Home-aktien hoppar 13%, Genting Hong Kong faller 50% – Marknadssvep

KB Home-aktien hoppar 13%, Genting Hong Kong faller 50% – Marknadssvep

    • KB Home-aktien stiger med 13% efter starkt fjärde kvartalsresultat

    • De asiatiska marknaderna stänger blandat, med Nikkei och Kospi lägre

    • Genting Hong Kong-aktien faller med mer än 50% när företaget varnar för fallissemang

    • I Europa handlas aktier i stort sett oförändrat eftersom investerare reagerar på het amerikansk inflationsdata.

Amerikanska aktier har öppnat högre, med S&P 500, Nasdaq Composite och Dow Jones Industrial Average som alla har lagt till 0,30% eller mer under tidiga affärer på torsdagen.

Lam Research och Biogen Inc är topppresterande på Nasdaq-kompositen, medan Boeing Co och Visa är ledande vinnare på Dow Jones.

På andra håll, NYSE-noterade KB Home-aktien (NYSE: KBH) har stigit tvåsiffrigt efter att ha rapporterat starka resultat för fjärde kvartalet. Aktierna för den Los Angeles-baserade husbyggaren har hoppat 13,7% i tidig handel, med sentimentet stärkt av förväntningarna om stark efterfrågan i bostadssektorn.

Genting Hong Kong sjunker snabbt

Asiatiska marknader stängde blandat på torsdagen, med japanska Nikkei, Kinas Shanghai-komposit och koreanska Kospi ned med mellan 0,35% och 1,2%. Australiens ASX 200 och Hong Kongs HSI-index stängde 0,48% och 0,11% högre.

Aktierna för den stora kryssningsoperatören Genting Hong Kong har sjunkit mer än 50% på torsdagen då företaget bekräftade möjligheten att inte uppfylla sina finansiella åtaganden.

Handeln med bolagets aktier på Hongkongbörsen hade varit avbruten sedan fredagen den 7 januari och återupptogs först torsdagen den 13 januari. Men den oroliga operatören såg sina aktier sjunka med 50% vid stängning, och sjönk till bottennivåer på 0,30 HKD efter öppning på 0,60%.

Genting väntar på resultatet av ett rättsligt förfarande relaterat till MV Werften, som involverar en facilitet på 88 miljoner dollar.

Skuldkrisen för lyxkryssningsoperatören har förvärrats av Covid-19-pandemin, med 3,4 miljarder dollar skyldiga fordringsägare som fortfarande är skyldiga. Företaget sa att det skulle kunna gå in på upp till 2,78 miljarder dollar.

Europeiska aktier platta

De europeiska marknaderna var i stort sett dämpade i torsdagseftermiddagens handel, en dag efter att USA:s inflationsdata visade att KPI ökade med 7% på årsbasis för sin hetaste takt sedan 1982.

Stoxx 600-indexet var i stort sett oförändrat runt 0,06%, medan Storbritanniens FTSE 100 steg 0,1%. Frankrikes CAC såg den största nedgången under dagen, med Parisindex ned 0,6%. Tysklands DAX steg med 0,08% då Italiens FTSE MIB steg med 0,3%.

Nedgången över aktieindexen kommer när investerare smälter inflationsdata och väger in kommentarer från Fed-ordförande Jerome Powell angående räntehöjningar under 2022.

Sage Group Plc och Persimmon-aktierna var bland de sämst presterande på FTSE 100, och tappade 2,2% respektive 1,9%. Aktierna i stormarknadskedjan Tesco sjönk också och tappade 1,5% i eftermiddagsaffärer.

Countryside Properties minskade med 25% för att leda den förlorande packen på FTSE 250, och husbyggarföretaget tillkännagav nyligen en minskning med 55% i sitt rörelseresultat för kvartalet som slutade den 31 december 2021.

Forex

Dollarindexet förblev undertryckt under 95,00, med stora kollegor som försökte dra fördel.

Euron steg 0,17% till 1,148 dollar, medan pundet steg med 2,2% för att sväva runt 1,373 dollar. Den japanska yenen, en av de säkra tillflyktsortsvalutorna, steg 0,33% mot dollarn på 0,875.

Den australiensiska dollarn var också upp mot dollarn och bytte händer 0,27% högre vid 0,731 när marknaderna håller koll på den amerikanska centralbankens penningpolitiska åtstramningscykel.

På andra håll steg WTI-oljan något till 82,67 dollar per fat, ned från toppnivån på 84,68 dollar i onsdags.

Guldpriserna svävade runt 1 823,62 dollar per ounce, efter att ha stigit högre på onsdagen till 1 828 dollar per ounce.

Bitcoin handlades runt 43 875 dollar när krypton såg ett avbrott till nästa motståndszon på 44 000 dollar.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto