Home > Key-reversal i Betsson på höga nivåer ger potentiellt sälj-läge.

Key-reversal i Betsson på höga nivåer ger potentiellt sälj-läge.

Spelbolaget Betsson (BETS B) har haft en stark börsresa de senaste åren och senaste rapporten visade också att bolagets vinst förbättrats över analytikernas förväntningar sedan förra året. Trots detta kan det vara läge att vara vaksam över betssons utveckling framöver.

Spelbolaget som rosat marknaden med kraftiga uppgångar har precis under senaste månaden letat sig upp på ett nytt all-time-high.  Detta kombinerat med en fin rapport antyder att framtiden är ljus för Betsson, något som inte skribenterna heller ställer sig speciellt tvekande till.

Marknaden å andra sidan börjar signalera att de tre senaste månadernas uppgångar börjar nå sitt klimax för denna gång. Det är också när allt är som mest positivt som man bör vara vaksam och inte jaga en aktie på höga nivåer.

Tittar vi då tekniskt på aktien så har en så kallad key-reversal-formation avgetts på måndagen följt av svaghet under veckan. Detta leder oss att tro att uppgången kan vara på väg att nå sitt slut för denna gång då den höga volym i detta interval kan indikera att mer långsiktigt kapital utnyttjar positivismen och de höga priserna till att sälja av på dessa nivåer, vilket håller kursen nere.

Om man tittar på det från andra sidan så har dock en hög volym också uppenbarat sig under slutet av förra veckan vilket kan tänkas ha hindrat vidare nedgångar. Det är därför viktigt att uttnytja 125,50 som en nivå som bör brytas för att initiera position på kortsidan. Skulle detta också ske så kommer samtliga aktörer som ackumulerat på de höga priserna definitionsmässigt sitta snett, något som skulle kunna trigga en skarpare avsäljning framöver. Stop-lossen placeras med fördel vid den tidigare toppnivån på 134,00 då eventuellt brott av denna nivå skulle kunna leda till en short-squeeze varför den risken bör begränsas.

Angående exponering så finns warranter att tillgå som alternativ till köpt eller såld aktieposition. Implicita volatiliteten i warrantmarknaden är för närvarande hög vilket gör att köp av dessa instrument bör ske med försiktighet. Valet av warrant som instrument kan visserligen vara gynnsamt i vissa lägen men se upp då dessa ofta är dyrare än motsvarade optioner.

Köp- och säljkurser kan ibland också vara mer svårförutsägbara varför en stark marknadstro bör föreligga om dessa skall användas. Den implicita volatiliten kan också variera starkt mellan emittenter vilket kan ställa till bekymmer i dessa korta case. Blankad position med stoploss får därför ses som det säkrare kortet denna gång.

Stöd och motståndsnivåer:
Stöd: 125,50, 123,10, 112,80
Motstånd: 134,00 (all-time-high)

Betsson
Betsson
Taggar:
Usa

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.