Home > Kina: Inköpschefsindex sjönk till 48,2 i juni

Kina: Inköpschefsindex sjönk till 48,2 i juni

Det framgår av det definitiva inköpschefsindex för industrin som sammanställs på uppdrag av HSBC, enligt Bloomberg News.

Prisindex sjönk till 41,2 från 44,8, produktionsindex sjönk till 52,0 från 52,9, index över nya order sjönk till 49,2 från 49,8 medan index över exportorder sjönk till 47,5 från 50,4. Orderboksindex sjönk till 42,2 från 43,6 medan sysselsättningsindex sjönk till 49,7 från 50,5.

Hongbin Qu, HSBC:s chefekonom för Kina, konstaterade i en kommentar att den inhemska efterfrågan inte har klarat att balansera den svagare externa efterfrågan trots Pekings lättnadsåtgärder. Tillväxten väntas därmed gå mot ytterligare inbromsning.

”Men i takt med att inflationen sjunker kraftigt har Peking mycket utrymme och policyammunition för att undvika en hårdlandning. Vi räknar med att mer beslutsamma lättnadsåtgärder kommer under de kommande månaderna”, skrev chefekonomen i ett pressmeddelande.

Av: Direkt

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.