Home > Kina optimistisk om band med USA, vill ej ha handelskrig.

Kina optimistisk om band med USA, vill ej ha handelskrig.

Kinas premiärminister Li Keqiang är optimistisk om banden mellan Kina och USA och vill att de två länderna ska utveckla sina gemensamma intressen. Kina vill inte ha något handelskrig med USA.

Det sade han i Peking på onsdagen, rapporterar Bloomberg News.

Han sade att Kinas handel och investeringar skapade över 1 miljon jobb i USA under 2016.

Premiärministern sade att Kina är motorn i världens globala ekonomiska tillväxt, men att Kinas ekonomi har stora externa risker och finansiella risker. Kina har dock många verktyg att hantera dessa risker och kommer inte att ha några regionala eller systemrisker.

Kina fortsätter att stödja frihandel och ekonomisk globalisering, sade Li Keqiang, och fortsätter att gradvis öppna sin ekonomi.

Han sade att Kina är öppet för regionala handelspakter och vill ha fred på den koreanska halvön, de är emot kärnvapen där.

Premiärministern sade vidare att Kinas mål för BNP-tillväxten försöker säkra sysselsättning och att Kina ska prioritera sysselsättning i år, eftersom det är grunden till ekonomisk tillväxt.

Kina kommer att försöka skapa fler nya jobb och kommer inte att ha några stora jobbneddragningar, enligt Li Keqiang.

Han sade att Kinas ekonomi håller en medel- till hög tillväxttakt och att talet om en hårdlandning kan sluta, även om ekonomin står inför problem och utmaningar.

Han sade också att banden mellan Kina och Ryssland har skadats av fallet i energipriserna, men är fortsatt hoppfull om att handeln med Ryssland kan nå målet.

Beträffande yuanförsvagningen sade han att den beror på att dollarn har stärkts och att Kina inte har försvagat yuanen för att gynna exporten. Kina kommer att bibehålla yuanens stabil på en rimlig nivå. Den marknadsbaserade yuanreformen kommer att fortsätta.

Kina vill ha en balanserad handel och strävar aldrig efter handelsöverskott, enligt premiärministern.

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
ECB
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto