Home > Kinas inköpschefsindex sjönk till 50,1 i juni

Kinas inköpschefsindex sjönk till 50,1 i juni

Kinas inköpschefsindex för industrin sjönk till 50,1 i juni, jämfört med 50,8 i maj.

Kina bromsar inDet framgår av en mätning från den nationella statistikbyrån och Federation of Logistics and Purchasing (CFLP), enligt Bloomberg News.
Enligt Bloomberg News enkät väntades inköpschefsindex sjunka till just 50,1.

Prisindex sjönk till 44,6 från 45,1, produktionsindex sjönk till 52,0 från 53,3, index över nya order sjönk till 50,4 från 51,8, medan sysselsättningsindex sjönk till 48,7 från 48,8.

Också det inköpschefsindex för industrin som sammanställs på uppdrag av HSBC sjönk i juni, till 48,2 i juni jämfört med 49,2 föregående månad.

Därmed sjönk index för tredje månaden i rad och till sin lägsta nivå sedan i september. Fallande orderingång och ökande lager pressade tillverkarna.

Enligt Qu Hongbin, chefekonom för Kina på HSBC, kommer kapitalbrist sannolikt att dämpa expansionen av utlåningen, vilket ytterligare försvårar finansieringsförhållandena för de små och medelstora företagen.

”Eftersom regeringen avstår från att använda simulans så kommer den pågående avmattningen i tillväxten sannolikt att fortsätta under de kommande månaderna”, skrev chefekonomen i en kommentar.

Av: Direkt

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto