Home > Kinas valutaadministratör ser inga inhemska panikköp av utländsk valuta.

Kinas valutaadministratör ser inga inhemska panikköp av utländsk valuta.

Kinas valutaadministratör, SAFE, har inte sett några ”panikköp” av utländsk valuta i landet, det tyder på att utbuds- och efterfrågetrycket i marknaden dämpas.

Det sade en icke namngiven senior SAFE-tjänsteman på fredagen, enligt Bloomberg News.

Tjänstemannen sade vidare att efterfrågan på yuan från utländska investerare väntas öka stadigt i spåren på att Kinas valuta inkluderades i IMF-korgen SDR, men efterfrågan väntas inte stiga brant på kort sikt.

Enligt tjänstemannen har SAFE studerat förutsättningarna för att tillåta inhemska banker att delta i offshorehandeln i yuan.

Valutaadministratören har också under lång tid studerat förutsättningarna för en Tobin-skatt, men det betyder inte nödvändigtvis att en sådan kommer att införas.

Ytterligare en SAFE-tjänsteman sade samtidigt att Federal Reserves räntehöjningar blir en stegvis process, och det kommer troligen inte att få någon ”uppenbar effekt” på de globala finansmarknaderna.

Yuanen (CNY) försvagades till 6:7585 mot dollarn på fredagen, den lägsta nivån sedan hösten 2009. Offshore-yuan (CNH) försvagades samtidigt till 6:7660, från strax under 6:75 på torsdagen.

USDCNY (dagsdiagram)

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
Fed
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto