Home > Kinabörser på väg uppåt!

Kinabörser på väg uppåt!

Ett fem månader långt rally för kinesiska börser, speciellt Shenzen-börsen gör att Kinesiska börser nu har den bästa utvecklingen på över fyra år och förhoppningar om att börserna äntligen har bottnat sprider sig. Utvecklingen har sin grund i  de nyligen etablerade reformer som Kina har gjort angående direktägande av aktier och sänkta kortfristiga räntor av den kinesiska centralbanken. Förväntningar om fler räntesänkningar har stimulerat ekonomin ytterligare och satt press på kinesiska obligationsräntor. De kinesiska börsernas marknadsvärde har nu övertagit Japans som den största i världen näst efter USA:s. Shanghais A-liste marknad slog nyss också världsrekordet i omsättning för en enskild dag.

Det är nu inte längre råvarupriser och fastighetspriser som driver börsen utan vanliga kinesiska aktier trots att den officiella kinesiska ekonomiska tillväxten går på knäna. I dollar räknat är den kinesiska börsen upp mycket mer och om rallyt fortsätter både för den kinesiska marknaden och dollarn är det troligt att den kinesiska börsen snabbt är uppe kring sina högstanoteringar från år 2007.

Tittar man på börsutvecklingen på ett tekniskt sett är den tidigare konsolideringen vi har sett under nästan tre års tid så en marknad uppför sig som gör en långvarig konsolidering för en större uppgång. Förvänta er antingen en liten rekyl härifrån eller skutt till fortsatta höjder. Båda settupper går att handla på.

Nu finns också en ETF som den vanlige investeraren kommer åt som följer Shenzen-börsen. Deutsche Bank har sedan slutet av 2013 gett ut ETF:en Deutsche x-trackers Hvst CSI 300 China som är en index-etf som förljer Shenzen-börsens utveckling och är bra att köpa för den som tror på vidare uppgång för den kinesiska börsen.

 

000001

 

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto