Home > Kinesisk statistik sänkte AUD och råolja

Kinesisk statistik sänkte AUD och råolja

Efter att ha noterat ett nytt sju veckors högsta mot USD tidigare i veckan, lyckades inte EUR utvidga sina uppgångar under handeln i går, trots lanseringen av positiv tillverkningsstatistik från Frankrike och Tyskland. I andra nyheter ledde svaga kinesiska statistikrapporter till nedgångar för både råolja och AUD under den europeiska handeln. I dag kommer valutahandlare vilja notera resultaten av den brittiska reviderade BNP-siffran 8:30 GMT, följt av den amerikanska underliggande orderingången för kapitalvaror 12:30 GMT. Bättre än väntade rapporter kan hjälpa både GBP och USD innan marknaderna stänger för helgen.

EUR/USD GBP/USD USD/JPY USD/CHF AUD/USD EUR/GBP
Daglig trend down down down up no up
Veckotrend up up down down up up
Motstånd 1.2657 1.5968 79.65 0.9675 1.0543 0.8023
1.2603 1.5915 79.17 0.9624 1.0497 0.7974
1.2575 1.5883 78.89 0.9592 1.0465 0.7945
Stöd 1.2526 1.5831 78.36 0.9542 1.0412 0.7892
1.2495 1.5799 78.05 0.9510 1.0384 0.7863
1.2447 1.5747 77.56 0.9459 1.0332 0.7810

Ekonominyheter

USD – Den underliggande orderingången för kapitalvaror redo att inverka på USD

Efter att ha lidit betydande nedgångar tidigare i veckan som en följd av de senaste FOMC mötesprotokollen, lyckades USD stabilisera sig under större delen av den europeiska handeln i går. Mötesprotokollen antydde om en ny omgång av kvantitativa lättnader, vilket fick investerare att sälja av USD. I går steg valutaparet USD/JPY med nära 20 punkter under handelsdagen, men uppgångarna raderas snabbt efter sämre än väntade amerikanska arbetslöshetssiffror. Mot CHF apprecierade USD med nästan 25 punkter för att nå så högt som 0,9578.

När marknaderna nu gör sig redo att stänga inför helgen, kommer valutahandlare vilja ägna stor uppmärksamhet åt den amerikanska underliggande orderingången för kapitalvaror som släpps 12:30 GMT. Analytiker prognostiserar att siffran kommer in på 0,5 %, långt över förra månadens -1,4 %. Om prognoserna visar sig vara sanna, kan USD återta en del av sina senaste nedgångar mot JPY under dagens handel. Skulle nyheterna komma in under det prognostiserade, kan det underblåsa spekulationer om att Fed snart kommer att implementera en ny runda av kvantitativa lättnader och leda till nedgångar för USD.

EUR – Små nedgångar för EUR kontra USD

Efter att ha noterat ett nytt sju veckors högsta mot USD i tidig morgon handel igår, fick EUR känna av små nedgångar senare under dagens handel, trots lanseringen av positiv tillverkningsstatistik från Frankrike och Tyskland. Efter att ha nått 1,2571 nivån föll valutaparet EUR/USD så lågt som 1,2535 under den europeiska handeln. Mot JPY deprecierade EUR med mer än 40 punkter under andra halvan av dagen för at så småningom nå så lågt som 98,26.

När det gäller dagens handel bör valutahandlare i EUR hålla utkik efter meddelanden från euroområdet. Tyska och franska tjänstemän har haft möten under de senaste dagarna för att diskutera den nuvarande situationen i euroområdet, särskilt när det gäller de grekiska åtgärderna som behövs för att få sin ekonomi på rätt spår igen. Varje positiv nyhet om Greklands nuvarande skuldsituation kan stärka EUR innan marknaderna stänger inför helgen.

Guld – FOMC:s mötesprotokoll fortsätter att stärka priset på guld

Guld har utökat sin hausse trend i hela EU handeln igår, efter de senaste FOMC mötesprotokoll från tidigare i veckan. Mötesprotokollen som antydde på en ny omgång av monetära stimulanser inom en snar framtid, ledde till ökat risktagande på marknaden. Som ett resultat steg priset på guld med nära 16 dollar för ett uns för att nå så högt som 1673 dollar per uns.

I dag kommer investerare i guld vilja uppmärksamma amerikanska statistik, speciellt den underliggande orderingången för kapitalvaror 12:30 GMT. Om rapporterna kommer in över analytikernas förväntningar, kan det leda till minskade spekulationer om att Fed är redo att inleda en ny omgång av kvantitativa lättnader och kan resultera i nedgångar för guld.

Råolja – Kinesisk statistik ledde nedgångar för priset på råolja

Svaga indikatorer inom kinesisk tillverkningsindustri fick priset på råolja att vända till baisse igår. Nyheten signalerade till investerare att efterfrågan på råolja i Kina kan minska och bidrog till riskaversion på marknaden. Råoljepriset föll med nästan 1 dollar per fat under den europeiska handeln och nådde så lågt som 97,26 dollar per fat, innan den rekylerade tillbaka på 97,65 dollar per fat.

När det gäller dagens handel kan priset på råolja se volatilitet om det finns några tillkännagivanden från euroområdet med avseende på den aktuella skuldsituationen i Grekland. En positiv utveckling skulle kunna leda till risktagande på marknaden, vilket kan öka priset på råolja innan marknaderna stänger för helgen. Omvänt kan en negativ utveckling i euroområdet resultera i att priset på råolja utvidgar sin nedåtgående rörelse.

Tekniska nyheter

EUR/USD

Bollinger Bands på det dagliga diagrammet har börjat smalna av, vilket tyder på att detta valutapar kan se en prisförskjutning inom en snar framtid. Ett hausseartat kors på samma diagrams MACD/OsMA visar att vändningen i priset kan vara uppåt. Ligga långt kan vara en bra strategi för detta valutapar.

GBP/USD

Williams Percent Range på det dagliga diagrammet ligger i det överköpta territoriet, vilket gör att detta par kan se rörelser nedåt inom en snar framtid. Denna teori stöds av Stokastiska Slow på det dagliga diagrammet som har bildat ett baisseartat kors. Intagande av korta positioner kan vara ett klokt val idag.

USD/JPY

Bollinger Bands på det veckovisa diagrammet har börjat smalna av, vilket tyder på att detta valutapar kan se en prisförskjutning den närmaste tiden. Dessutom har Slow Stokastiska på det dagliga diagrammet bildat ett baisseartat kors, medan Williams Percent Range på samma diagram ligger i det överköpta territoriet. Ligga kort kan vara ett klokt val för detta valutapar.

USD/CHF

Medan det veckovisa diagrammets MACD/OsMA har bildat ett baisseartat kors, visar de flesta andra långsiktiga tekniska indikatorerna detta par i en intervallhandel. Valutahandlare rekommenderas inta en avvaktande hållning, där en tydligare bild kan komma att presentera sig den närmaste tiden.

Wild Card

NZD/USD

Williams Percent Range på det dagliga diagrammet har passerat in i det överköpta territoriet, vilket signalerar en eventuell korrigering nedåt inom en snar framtid. Dessutom har MACD/OsMA på samma diagram bildat ett baisseartat kors. Detta kan vara ett bra tillfälle för valutahandlare att öppna korta positioneringar inför en eventuell brytning nedåt.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto