Home > Kinnevik utbrottschans men större risk för bakslag

Kinnevik utbrottschans men större risk för bakslag

Så här skrev jag den 21 septemberKinnevik-aktien befinner sig fortsatt i en positiv trend där både bottnar och toppar blivit högre sedan den 7 april 2009. För den som inte redan äger aktien är det för sent att göra entré, alltfler signaler tyder på att en nedgångsfas är på gång. Jag rekommenderar att avvakta och för att se vad som händer vid golvet i kanalen. Det är inte läge att gå kort (blanka) aktien så länge MA-50 och kursstaplarna befinner sig ovanför MA-200.

Teknisk analys Kinnevik B: Efter föregående analys vände aktien som väntat ner och sedan början av oktober befinner sig aktien i en konsolidering mellan begränsningrna 136 och 144 kronor. Se nedanstånde analys som en ”statusuppdatering” då jag fått en hel del önskemål om situationen i Kinnevik.

Den långa trenden är fortfarande uppåtriktad med kursstaplarna tryggt ovanför. Under den senaste tidens konsolidering har aktien pendlat kring 50 dagars medelvärde. Fram till för en vecka sedan såg det ut som om köparna skulle ha kraft att bryta upp igenom motståndsnivån vid 144 kronor men motståndet ser kraftigt ut. Efter onsdagens kraftiga uppgång kände sig köparna säkra på att uppgången skulle fortsätta men när det visade sig att kursen igår istället öppnade under onsdagens stängning såddes ett frö av tvivel hos köparna. Detta tvivel fick istället säljarna att pressa ner kursen under den viktiga 50%-nivån på onsdagsstapeln. I min värld har då säljarna ”tagit över”. För att det skall vara en ”regelrätt” Bearish Harami krävs det att volymen är avsevärt lägre under torsdagen än onsdagen vilket inte var fallet och det kan rädda situationen för köparna. Om aktien öppnar med ett gap nedåt och stänger under 140 kronor är risken större för en sättning än tvärtom.

Om det nu istället visar sig att köparna kommer tillbaks och lyckas etablera sig kursen ovanför motståndet 144 kronor kommer de som gått kort att tvingas stänga sina positioner och det kommer att driva på uppgången. Nästa motsånd möter upp vid 146-148 kronor men därefter är det relativt fritt upp mot 157-160 kronor som är ATH för aktien.

Det är divergenser mellan topparna i både MACD och RSI-14. Histogrammet är nere på noll och kan skapa en säljsignal redan idag. Skulle däremot MACD vända upp idag vid nollan skapar det självförtroende hos köparna som med stor sannolikhet tar kursen över 144-kronorsnivån.

Den som väljer att köpa på nuvarande nivå bör inte placera nödutgången lägre än 134 kronor, där har både stödnivån i konsolideringen och primärtrenden brutits. Det är inte läge att gå kort (blanka) aktien förrän den positva trenden brutits och det sker när MA-50 bryter ner under MA-200.

Sammanfattning: Just nu är det ett intressant läge i Kinnevik-aktien. Vänta med entré tills aktien bryter upp över 144-kronorsnivån. Nödutgången placerar kring 134 kronor och en möjlig målkurs kan vara 157 kronor. Inte den bästa traden alltså…

Motstånd: 144 / 147 / 157 / 160
Stöd: 140 / 136 / 134 / 124 / 115

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.