Home > Konfidensindikatorer och FED-besked på onsdagen

Konfidensindikatorer och FED-besked på onsdagen

I fokus på onsdagen är barometerdata och Fed-besked.

För svensk del kommer KI-barometern klockan 9.15, där den samlade barometerindikatorn väntas ha sjunkit till 94,3 i oktober från 95,8 föregående månad. Indikatorn över tillverkningsindustrin, som gått ned de senaste månaderna, väntas ha sjunkit till -12 från -10, medan hushållens indikator (CCI) antas ha sjunkit till 1,5 från 2,0, enligt SME Direkts prognosenkät.

Från euroområdet kommer preliminärt inköpschefsindex, som för industrin antas ha stigit till 46,5 i oktober från 46,1 i september. Tjänstesektorn väntas också ha gått upp.

Från Tyskland kommer IFO-index som antas ha stigit till 101,6 i oktober från 101,4 i september, efter att ha sjunkit fem månader i rad.

Klockan 20.15 publicerar Federal Reserve sitt räntebesked. Vid det förra mötet beslutade FOMC att köpa bolånepapper, MBS:er, för 40 miljarder dollar per månad tills vidare.

Commerzbank skriver i ett marknadsbrev att FOMC inte väntas göra några förändringar i den penningpolitiska hållningen. QE3 kommer att fortsätta och Fed kommer att bekräfta utsikterna om att hålla räntan låg till åtminstone mitten av 2015.

Inte heller Danske Bank förväntar sig några förändringar.

”Protokollet från det förra mötet indikerade att Fed har rört sig närmare en formell Evans-regel men det är osannolikt att en sådan regel kommer att implementeras denna månad. Att välja en specifik tröskel för en sådan regel kommer att öppna en häftig diskussion och Fed kommer att vilja utveckla vid en presskonferens, vilket inte är möjligt förrän vid decembermötet”, skriver Danske Bank.

Evans-regeln innebär i korthet, utifrån tankegångar från Fed-chefen i Chicago, Charles Evans, att Fed bör åta sig att inte strama åt penningpolitiken förrän arbetslösheten är under 7 procent eller inflationen når över 3 procent.

Av: Direkt

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto