Home > Konflikt vid sex fabriker över för Volkswagen enligt källor.

Konflikt vid sex fabriker över för Volkswagen enligt källor.

Den konflikt mellan Volkswagen och två underleverantörer som lett till att sex av tio fabriker stått stilla och 28.000 arbetare påverkats, är över.

Efter 19 timmar av förhandlingar har Volkswagen och Prevent Group kommit överens om ett långsiktigt partnerskap, uppger tidningen Hannoversche Allgemeine Zeitung, enligt Bloomberg News.

De två bolag i Preventgruppen som stoppat leveranser av stolstäten och komponenter till växellådor kommer att återuppta leveranserna så snart praktiskt möjligt, enligt uppgifterna.

Konflikten har sitt ursprung i Volkswagens beslut tidigare i år att återkalla kontrakt som tilldelats bosniska Prevent. Normalt brukar mindre underleverantörer vika sig när jättar som Volkswagen ställer krav på lägre priser eller nya villkor. Prevent vägrade dock, trots hot om rättsliga åtgärder.

VW-aktien steg omkring 2 procent på Frankfurtbörsen på tisdagen sedan uppgifterna blev offentliga.

Det har varit en mörk utveckling sedan det stora fallet 2015 med effekter från dieselproblemen. I början av augusti rapporterade Volkswagen även att försäljningen i USA föll drygt 8 procent under juli månad, detta efter att tidigare i juli månad presenterat en kvartalsrapport med ett ökat justerat rörelseresultat med nästan 20 procent från motsvarande period 2015.

Volkswagen (dagsdiagram)

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
Fed
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto