Home > Konsensus fortfarande för högt i Fingerprint enligt Carnegie.

Konsensus fortfarande för högt i Fingerprint enligt Carnegie.

Carnegie bedömer att analytikernas snittförväntningar för Fingerprint Cards fortfarande ligger för högt och befarar att bolaget kommer att komma med ytterligare besvikelser framöver.

Det skriver Carnegie i en analys inför Fingerprint Cards rapport för det andra kvartalet, där rekommendationen sälj och riktkursen 22 kronor upprepas.

Carnegie bedömer det som sannolikt att den svaga efterfrågan på fingeravtryckssensorer kvarstår under andra kvartalet samt att den kan få en större effekt än vad konsensus verkar räkna med.

”Vi tror också att konsensus är för optimistiskt kring återhämtningen under andra halvåret 2017, och vi fortsätter att se bevis på att FPC förlorar marknadsandelar”, skriver Carnegie.

Carnegie bedömer att Fingerprint Cards marknadsandel, exklusive Apple och Samsung uppgår till 35 procent under 2017.

”Vi behöver se en stabilisering i marknadsandelen och asp (genomsnittspriset per sensor) tillsammans med en betydande kommersialisering inom nya vertikaler”, skriver Carnegie.

För det andra kvartalet räknar Carnegie med att Fingerprint Cards rörelseresultat uppgår till 123 miljoner kronor och under helåret 2017 spår investmentbanken ett rörelseresultat på 963 miljoner kronor.

Enligt SME Direkts estimat ligger konsensus för andra kvartalet på ett rörelseresultat på 222 miljoner kronor och för helåret 2017 ligger snittförväntningarna på ett ebit-resultat på 1.338 miljoner kronor.

Vid 10.55-tiden hade Fingerprint Cards backat med 1,3 procent till 35:45 kronor på Stockholmsbörsen.

Konsensus fortfarande för högt i Fingerprint enligt Carnegie.

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto