Home > Köp Arcus, Intrum, avvakta med Ahlsell och Kinnevik i senaste numret av Aktiespararen.

Köp Arcus, Intrum, avvakta med Ahlsell och Kinnevik i senaste numret av Aktiespararen.

Aktiespararen råder till köp av aktier i spritbolaget Arcus och inkassobolaget Intrum Justitia, men anser att man bör avvakta med industridistributören Ahlsell, investmentbolaget Kinnevik och polymerbolaget Hexpol.

Det framgår av analyser i nummer 2 för 2017, som publiceras på torsdagen.

Köpråd:

  • Arcus handlas baserat på Aktiespararens beräkningar på exempelvis p/e 18 för 2016 och cirka 16 för 2017. Det kan tyckas högt, men goda marknadspositioner och attraktiv varumärkesportfölj motiverar köpråd med riktkurs på 57 norska kronor (stängningskurs 22 februari: 45:30 kronor).
  • Intrum Justitias nuvarande vinstnivå anses stödja aktuell kurs, och om förvärvet av Lindorff går igenom bör aktien stiga till 360 kronor på ett års sikt, anser Aktiespararen (stängningskurs 22 februari: 318 kronor).

Avvakta-råd:

  • Ahlsell anses vara ett kvalitetsbolag med en aktie som till låg risk erbjuder en måttlig kurspotential om 10 procent på ett år, men att ett bättre köptillfälle bör inväntas.
  • Kinneviks vd-rekrytering pågår, ”men kanske fattas något mer”, skriver tidningen och avvaktar ”tills dimmorna lättar” avseende vilka vägval som övervägs.
  • För Hexpols del anser tidningen att frågetecken kring framtida vinsttillväxt gör att det blir svårt att bli exalterad av aktien på dagens värderingsmultiplar, och att man därför bör avvakta: på 90-kronorsnivån är aktien fullvärderad, heter det.

Köp Arcus, Intrum, avvakta med Ahlsell och Kinnevik i senaste numret av Aktiespararen.

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
ECB
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto