Home > Köp Astra, vänta med SKF och IAR

Köp Astra, vänta med SKF och IAR

För SKF poängterar Affärsvärlden verkstadsbolagens cykliska natur, och att det ligger stor osäkerhet i hur djup och långvarig nuvarande skuldkris är. Därtill är tidningen orolig för bötesrisken som omgärdar bolaget samt att fordonsindustrin för tillfället går trögt.

Affärsvärlden skriver, trots att nuvarande värdering är lockande och att rörelsens utveckling är god, att investerare bör vänta med att köpa aktien.

Programvaruföretaget IAR Systems har haft en stabil lönsamhetsutveckling och bolaget är en vinnare på den växande marknaden för smartphones och bärbara enheter.

Affärsvärlden anser dock att aktien, som har stigit med över 60 procent i år, är en fullvärderad och illikvid aktie. Rekommendationen blir därför att vänta med köp, bättre lägen kan komma framöver.

Mätteknikbolaget Hexagon har enligt Affärsvärlden satt upp alltför ambitiösa tillväxtmål i nuvarande makromiljö. Aktien har stigit kraftigt, och tidningen anser att konsensusförväntningarna är väldigt högt ställda. Risken för besvikelser är således stor, rekommendationen blir därför sälj.

När Astrazenecas nya koncernchef, Pascal Soriot, tillträder på måndag väntar sig Affärsvärlden inga större förändringar, men det innebär också att förväntningarna är lågt ställda. Tidningen anser att bolaget tagit några steg i rätt riktning under året, exempelvis investeringen i Amylin. Den höga utdelningen och begränsade fallhöjden gör att köprekommendationen med rikkurs 345 kronor kvarstår.

Av: Direkt

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt coin news

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.