Home > Köp Axfood, Inwido och Resurs men sälj Fagerult i senaste numret av Aktiespararen.

Köp Axfood, Inwido och Resurs men sälj Fagerult i senaste numret av Aktiespararen.

Aktiespararna råder till köp av aktier i Axfood, Inwido och Resurs Bank. Ett behållråd delas ut till JM medan Fagerhult får ett säljråd.

Det framgår av tidningen Aktiespararen nummer fyra för 2017.

Köpråd:

  • Dagligvaruföretaget Axfoods marginaler är stabila liksom utdelningen. Om räntorna stiger på grund av högre inflation kommer även Axfoods omsättning och vinster att öka snabbare, resonerar Aktiespararen som sätter ett köpråd utan att tro på kursmässiga stordåd.
  • Fönster- och dörrleverantören Inwidos aktie har potential på uppsidan utifrån Aktiespararens tillväxt- och marginalprognoser. Tillväxt och förbättrad lönsamhet tillsammans med en attraktiv värdering i såväl absoluta som relativa tal lockar till köp, enligt tidningen.
  • Resurs Bank har hamnat i bakvattnet efter en mindre lyckad börsdebut för ett år sedan. Det finns fyndchans för bottenfiskaren, anser Aktiespararen som rekommenderar att man köper aktien till byrålådan och njuter av kommande utdelningar.

Behållråd:

  • JM:s aktiekurs har klättrat till toppnivåer, men nu måste aktien få komma ikapp den omotiverade uppgången, resonerar Aktiespararen. Det är rimligt att aktien följer stämningsläget på Stockholms bostadsmarknad där stämningen nu som bäst kan beskrivas som avvaktande, enligt analysen.

Säljråd:

  • Belysningsspecialisten Fagerhult har under en längre tid utvecklats fantastiskt, men värderingen är oroväckande hög och nu är det säljläge, enligt Aktiespararen.

Aktiespararen ges ut av organisationen Aktiespararna.

Köp Axfood, Inwido och Resurs men sälj Fagerult i senaste numret av Aktiespararen.

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
DAX
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto