Home > Köp Black & Decker och Activision Blizzard i senaste numret av Börsveckan.

Köp Black & Decker och Activision Blizzard i senaste numret av Börsveckan.

Med anledning av Donald Trumps tillträde på presidentposten ägnar Börsveckan sitt senaste nummer helt åt USA och amerikanska aktier.

Den aktieentusiasm som plötsligt uppstod efter presidentvalet i början av november har avtagit och de senaste veckorna har New York-börsen mest rört sig i sidled. Det är enligt Börsveckan ett tecken på att osäkerheten stegrats kring vad Trump kommer att leverera som president.

Kaffekedjan Starbucks historik är imponerande och marknadsledaren fortsätter även att utvecklas. För de senaste fem åren är den genomsnittliga årliga tillväxten 13 procent och marginalen har under perioden stärkts från 14,5 till 19,6 procent.

Det är ett styrkebesked enligt Börsveckan, som anser att Starbucks förtjänar en premie mot börsen som helhet. Men med ett p/e-tal på 27 för innevarande år bli rådet att avvakta.

Verktygstillverkaren Stanleys Black & Decker är ett av de största företagen i världen inom handverktyg och elverktyg. Sedan 2010 har den organiska snittillväxten varit cirka 5 procent och rörelsemarginalen mellan 10,5 och 14,2 procent. För 2016 räknar ledningen med ett resultat per aktie på 6:40-6:50 dollar, enligt Börsveckan som sätter rekommendationen köp för aktien.

Activision Blizzard, en växande spelkoncern, hade ett klent 2015 då marknaden bland annat funderade över effekterna av köpet av svenska King och dessutom har intäkterna från tidigare framgångar som Call of Duty och World of Warcraft sjunkit. Men bolaget är väl positionerat i en snabbväxande bransch och tidningens råd är köp.

Detaljhandelns gigant Walmart värderas lägre än New York-börsen och ger dessutom fin utdelning. Konkurrensen på området har visserligen ökat på senare år, främst på grund av ett långsiktigt växande e-handelsutbud och en ökad vilja att handla via nätet.

Walmart framstår enligt Börsveckan som ett billigt defensivt val, med begränsad nedsida. Det räcker för ett köpråd tycker tidningen, som tillägger att om Donald Trump skulle sänka bolagsskatten skulle det gynna företaget kraftigt – Walmart får runt 75 procent av intäkterna på hemmaplan.

Onlinehandel präglar utvecklingen även för Target. Börsveckan skriver att det är osäkert om Targets onlinesatsning kommer att kunna kompensera för ett tapp i de fysiska butikerna.

Hygienprodukterna från Kimberley-Clarke får tummen upp och ett köpråd av Börsveckan, medan postit-tillverkaren 3M verkar rimligt – eller något högt – värderat. Börsveckans råd blir därför att avvakta.

Köp Black & Decker och Activision Blizzard i senaste numret av Börsveckan.

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
EU
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto