Home > Köp Bufab, AQ, Bulten och Storytel i senaste numret av Börsveckan.

Köp Bufab, AQ, Bulten och Storytel i senaste numret av Börsveckan.

Köp Bufab, AQ, Bulten och Storytel men avvakta när det gäller Ework, DGC One, CLX och Proact.

De råden ger Börsveckan i det senaste numret av tidningen.

Bufab, som säljer lågförädlade så kallade c-komponenter till tillverkningsindustrin, levererade en solid förstakvartalsrapport med en 27 procent högre rörelsevinst och en organisk tillväxt på 10 procent. Givet att Bufab missgynnas av den svaga kronan är lönsamhetstrenden imponerande. Men multiplarna är fortsatt attraktiva anser Börsveckan, då prognoserna lämnar utrymme för positiva överraskningar. Riktkursen sätts till 125 kronor.

Industrikonglomeratet AQ imponerade enligt tidningen med en kraftig tillväxt och vinstökning under första kvartalet. Bolaget handlas till en liten rabatt trots att den egentligen förtjänar en värderingspremie, vilket ger ett fint köpläge tycker Börsveckan.

Konsultmäklaren Ework har köprekommenderats av Börsveckan i höstas och återigen i mars. Men efter förra veckans kursuppgång ser aktien rimligt värderad ut och tidningen sänker rådet till avvakta.

Fordonsunderleverantören Bulten har ett börsvärde minus kassa som motsvarar 12 gånger förväntat rörelseresultat (ev/ebit). Det är 33 procent högre än förra gången tidningen analyserade aktien och rabatt mot andra fordonsunderleverantörer har rimligen minskat. Men en del finns fortfarande kvar och köprådet kvarstår därför.

Ljudboksföretaget Storytel är ett av de större bolagen på Aktietorget med ett börsvärde på nästan 3,6 miljarder kronor. Som tillväxtbolag värderas företaget främst efter abonnentbasen. Börsveckan tror på stigande resultat i år och nästa år och en totalomsättning på cirka 1 miljard kronor. Risk för bakslag finns, men det blir ändå ett köpråd med tanke på de långsiktiga tillväxtförutsättningarna.

Nätoperatören DGC One växer stadigt, men tyvärr är konkurrensen hård och priserna pressade. En aktiekurs på 146 kronor motsvarar p/e-tal på 21,5 för i år och 17,6 för nästa år, vilket inte är attraktivt. Tidningen väljer att avvakta.

Molnbaserade tjänster är hett och bolaget CLX har hittat en lönsam nisch i området med imponerande tillväxt, men på tolv månaders sikt är rådet att avvakta.

Datalagringsbolaget Proacts rapport var stark och aktien har utvecklats fint i fjol och i år. Men ägandet i ledningen är på en låg nivå vilket inte andas optimism, särskilt som vd Jason Clark enligt tidningen vräkt ut hela sitt innehav till kurser strax under 180 kronor. Börsveckan sänker rekommendationen till avvakta.

Köp Bufab, AQ, Bulten och Storytel i senaste numret av Börsveckan.

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto