Home > Köp Clas Ohlson, Catella, Kambi och Tryg i Börsveckans senaste nummer.

Köp Clas Ohlson, Catella, Kambi och Tryg i Börsveckans senaste nummer.

Köp Clas Ohlson, Catella och Kambi samt danska Tryg hellre än norska Protector. Qliro är bara för den riskvillige. Vänta med Byggmax och avvakta bokslutet i SSAB.

Det är råden från tidningen Börsveckan i den senaste utgåvan.

SSAB mår bättre med bättre kostnadsstruktur. Donald Trump har lovat skattesänkningar – och skattefinansierad infrastruktur. Det kan öka efterfrågan på stål, enligt bedömningar som Börsveckan hänvisar till. Men tidningen ger rådet att avvakta bokslutet om två veckor.

Qliro med e-handel i Nelly och CDON såg kursrally efter rapporten i förra veckan. Enligt redaktionen kokar allt ned till hur betaltjänsten Qliro Financial Services utvecklas. Qliro lämpar sig bara för den riskvillige spekulanten, enligt Börsveckan.

I Clas Ohlson ser tidningen förbättrade förutsättningar. Satsningen i Tyskland kan komma att sluta som reträtten i Storbritannien, men fortfarande handlar det mest om den konsumtion i Norden och där ser det bättre ut. Rådet blir köp.

Finanshuset Catella har etablerat skalbar fondförvaltning i London med inflöde som mer än väl kompenserat för utflöde efter avhopp i Stockholm. Börsveckan räknar med fortsatt lönsamhetsförbättring och ser köpläge.

Oddsbolaget Kambi med Kindred som största kund tappade spanska Luckia till en konkurrent. Aktien har fallit lite för mycket, enligt Börsveckan som lutar åt köp.

I byggvarukedjan Byggmax ser tidningen ett misslyckat förvärv och en nytillträdd vd. Redaktionen räknar med två svaga rapporter till och inväntar starkare siffror.

Sakförsäkringsbolaget Tryg ser ut att kunna lösa dödläget för premieintäkter genom investeringsintäkter, främst i den fria portföljen där aktieexponering bidragit. Den egna kursen har gått sidledes i halvannat år. Det kan vara tillfälle att kliva på, enligt Börsveckan.

Snabbrörliga sektorkollegan Protector har hittat tillväxt men har också stött på utmaningar i Danmark och Storbritannien. Tidningen ser bättre förhållande mellan chans och risk i Tryg och byter ut Protector mot Tryg på en topplista över köpråd, men gör inga ändringar i portföljen.

Köp Clas Ohlson, Catella, Kambi och Tryg i Börsveckans senaste nummer.

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
EU
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto