Home > Köp Cramo, Attendo och Nederman i senaste numret av Börsveckan.

Köp Cramo, Attendo och Nederman i senaste numret av Börsveckan.

Finländska bygguthyrningsbolaget Cramo gynnas av stark konjunktur och vårdbolaget Attendo är intressant trots höga värderingsmultiplar. Luftfilterföretaget Nederman har länge underpresterat men har nu rensat luften och erbjuder köpläge.

Det skriver Börsveckan i senaste utgåvan av tidningen.

Cramo är näst störst i Europa på uthyrning av entreprenadmaskiner och flyttbara lokaler genom dotterbolaget Cramo Adapteo. I dag finns bolaget i hela 14 länder. Estimaten på marknaden indikerar en tillväxt på 3-4 procent de kommande två åren vilket givet den positiva stämningen inom industrin får ses som försiktigt. Rörelsemarginalen för Cramo väntas hoppa upp till 15,7 procent i år medan p/e faller till 11,3 nästa år. Uppsida finns i både estimaten och aktien enligt Börsveckan som råder till köp.

Cramos konkurrent Ramirent har haft en tråkig lönsamhet men verkar vara på rätt väg för att vända utvecklingen. Men bolaget värderas högre än Cramo som därför är att föredra, anser tidningen och rekommenderar avvakta för Ramirent.

Railcare underhåller som namnet antyder järnväg och 2013 fick bolaget ett genombrott då det brittiska motsvarigheten till Banverket blev kund. Värderingen avskräcker inte, men givet bolagets ambition att byta till Stockholmsbörsen är det märkligt att insiders i stort sett bara stått för försäljningar på senare tid. Det bidrar till att rådet blir avvakta.

Hjälpmedelsbolaget Addera Care har gått starkt på börsen men det finns frågetecken kring senaste förvärvet Amajo och potentialen på nuvarande nivåer är inte stor, anser Börsveckan.

När dimman skingras runt den så kallade välfärsutredningen ser läget för sektorns bolag ljusare ut. Attendo har återhämtat höstens kursfall och trots höga multiplar är aktien enligt Börsveckan intressant: rådet blir köp.

Nederman har sedan förra analysen i Börsveckan för ett år sedan, där rekommendationen blev avvakta, stigigt med nästan 10 procent. Aktien har därmed gått svagare än index, och Börsveckan ser nu ett läge att kliva på igen med ett köp.

Förpackningstillverkaren Billerud Korsnäs tog marknaden på sängen med en vinstvarning för det första kvartalet. Bortsett från den ser bilden enligt Börsveckan ganska ljus ut för bolaget och framtidssatsningarna ser strategiskt rätta ut. Men bolaget har blivit indraget i en konkurrensutredning av EU-kommissionen och det finns alltså en risk för negativa överraskningar framöver – rådet blir att avvakta.

Köp Cramo, Attendo och Nederman i senaste numret av Börsveckan.

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
ECB
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto