Home > Köp dippen – Ocado kan vända efter en prisökning på 10% denna vecka

Köp dippen – Ocado kan vända efter en prisökning på 10% denna vecka

Ocados prisutveckling kan vända denna vecka. Frågan är – kan intresset från investerare fortsätta om de knapra intäkterna fortsätter?

Ocados aktiekurs sjönk med nästan 40% i juli, men den senaste ökningen nådde nästan 10% den här veckan och cirka 11% för månaden. Är detta en möjlighet för investerare att köpa dippen?

I nästa avsnitt hittar du en översikt över företagets tecken på återhämtning och var du kan köpa aktier i Ocado just nu. Låt oss börja med det sistnämnda.

Hur och var du kan köpa aktier i Ocado på nätet

Ocado (LSE: OCDO) är en brittisk återförsäljare vars aktier kan köpas på många mäklarplattformar. Om du vill investera idag har vi valt ut två av de bästa mäklarna som erbjuder denna och många andra tillgångar:

eToro

eToro är en av världens ledande handelsplattformar som erbjuder courtage och avgifter som är bland branschens lägsta. Deras sociala handelsfunktion som kopierar andras handel är ett perfekt val för dig som ska sätta igång med investeringar.

Registrera dig med eToro direkt

Webull

Registrera dig med Webull direkt

Vad är Ocado?

Ocado är en brittisk teknikfokuserad återförsäljare som tjänade stort på övergången till nätshopping under pandemin. Dess shoppingplattform, känd som Ocado Retail Limited, är den största i sitt slag i världen.

Ska jag köpa aktier i Ocado idag?

När köptrenderna normaliserades efter pandemin följde Ocados finanser denna trend med en kraftig minskning av intäkterna och antalet varor som såldes per köp minskade med 23%. Följaktligen sjönk bolagets aktiekurs med cirka 40% från dess toppnivå i januari. Men kan företaget återhämta sig och nå de tidigare nivåerna?

Ocados styrelse är fortfarande mycket optimistisk angående dess förmåga att behålla samma konsumentbas – även om bristen på restriktioner innebär att människor nu kan äta på restauranger och handla i butiker. Trots detta behåller Ocado sitt självförtroende, särskilt eftersom de kraftigt investerar i teknik för att optimera sina lager. Men kommer detta att räcka för att behålla investerarnas förtroende bland sjunkande intäkter och hård konkurrens från Tesco och Sainsbury's?

En prisprognos för Ocado 2021

För de kommande 12 månaderna har vi ett högstapris för Ocado på 3 460 GBX, vilket hade varit en ökning på 68%, och en lägstanivå på 870 GBX.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto