Home > Köp Dometic och GHP i veckans nummer av Börsveckan.

Köp Dometic och GHP i veckans nummer av Börsveckan.

Kylskåpsbolaget Dometic och vårdbolaget GHP får upprepade köpråd i veckans Börsveckan. I övrigt är det tunt med positiva rekommendationer.

Saab-aktien bedöms dock ha en ”fortsatt fin uppsida” och lockar inför ett osäkert 2017, och Holmen får ett köpråd för ”den långsiktiga portföljen”. Kycklingbolaget Scandi Standard får därtill ”en chans till”: de problem bolaget har med sjunkande lönsamhet trots ökad försäljning kan lösas med gott ledarskap, men det är upp till bevis, anser Börsveckan.

ABB:s senaste rapport visar dock på fortsatt svag efterfrågan. Positiva effekter från digitaliseringssatsningen ligger några år bort, och på kort sikt ser Börsveckan inget som skulle kunna lyfta vinstprognoserna avsevärt.

Ett tidigare köpråd för SAS preferensaktie slopas, givet ökad risk, och försämrade utsikter med högre oljepriser och dollarkurser nämns.

Programvarubolaget Vitecs värdering är hög, och till p/e 27 på Börsveckans prognos för 2017 väljer tidningen att avvakta.

Nischbanken TF Bank betecknas som ”ett spännande case”, men Börsveckans bedömning är att aktien är fullvärderad.

Till sist avstår Börsveckan även speloperatören Mr Green, som är utsatt för stigande marknadsföringskostnader och en tvist om intäkter från den viktiga österrikiska marknaden.

Dometic fick ganska mycket stryk på börsen efter rapporten förra veckan.

”Ganska oförtjänt menar vi då siffrorna var bra och utsikterna inför 2017 relativt ljusa”, motiveras det upprepade köprådet.

I ”Börsveckanportföljen” tar tidningen ned risken inför presidentvalet och säljer hela sitt innehav i Evolution Gaming.

Börsveckan - Dometic, GHP (dagsdiagram)

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto