Home > Köp Duni, Enea och sälj Trelleborg

Köp Duni, Enea och sälj Trelleborg

Affärsvärlden analyserar fyra bolag i veckans nummer. Trelleborg får en säljrekommendation, Duni och Enea köprekommendationer, medan rekommendationen för Peab blir att avvakta.

För Trelleborg anser Affärsvärlden att bolaget gör mycket rätt, men detta och den låga värderingen uppväger inte i riskerna i prognoserna, och det är dags att ta hem vinsten.

Duni genererar stabila kassaflöden trots bister marknad. Kraftig minskning av nettoskulden öppnar för offensiva förvärv eller extrapengar till aktieägarna, och nu är rätt tid att investera i den kassako som Duni utgör, resonerar Affärsvärlden.

Potentialen i Enea består definitivt framöver. Det visar den snabba lönsamhetsförbättringen. Totalavkastningen har varit över 70 procent för den som köpte aktien för ett år sedan och bolaget kan överraska positivt vid kvartalsrapporten den 24 oktober. Affärsvärlden sätter målkursen på ett års sikt till 53 kronor och rekommenderar köp.

Peabaktien har tappat kraftigt efter stora projektnedskrivningar. Givet Affärsvärldens prognoser handlas ändå Peabaktien på högre vinstmultiplar än såväl JM som NCC: 19 gånger vinsten för innevarande år, och sett till tidningens prognos för 2013 minskar p/e-talet till 14. I förhållande till eget kapital värderas visserligen Peab lägst i byggsektorn, men det räcker inte för Affärsvärlden som väljer att avvakta med aktien.

Av: Direkt

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto