Home > Köp East Cap Explorer, vänta med Garo och HMS Neworks i senaste numret av Affärsvärlden.

Köp East Cap Explorer, vänta med Garo och HMS Neworks i senaste numret av Affärsvärlden.

Småländska Garo fick många att göra jämförelser med Nibe när aktien noterades för ett år sedan. Likheterna bolagen emellan är flera: småländska tillverkningsbolag som växer snabbt och med god lönsamhet. Men det finns också frågetecken, inte minst då bostadsbyggande är en mycket cyklisk verksamhet.

Aktien har stigit hela 250 procent sedan börsnoteringen och på dessa nivåer vill Affärsvärlden inte stiga på. Tidningen rekommenderar att vänta.

Investmentbolaget East Capital Explorer har ändrat inriktning till aktivt direktägande i färre innehav. Affärsvärlden räknarmed fortsatt stora utdelningar, återköp och inlösenprogram så länge rabatten kvarstår. Med dagens substansrabatt på 30 procent är bolaget ett av få lågt värderade investeringsbolag på Stockholmsbörsen, anser tidningen och rekommenderar köp av aktien.

I januari 2016 rekommenderade Affärsvärlden köp av Recipharm, som sedan dess är nästan oförändrad samtidigt som börsen stigit 20 procent. Men enligt tidningen är bolaget starkare nu är för ett år sedan, och försäljning och vinster ökar i snabbare takt. Det är inte dyrt, tycker Affärsvärlden som anger en riktkurs på 152 kronor på ett års sikt.

Teknikbolaget HMS Networks har stigit med 75 procent sedan i somras, till följd av accelererad organisk tillväxt i kombination med två förvärv och en gynnsam kronförsvagning. På Affärsvärldens prognoser för 2017 handlades aktien nu till höga multiplar, vilket ger litet utrymme för besvikelser. Mycket talar för att det kommer bättre lägen att gå in i aktien senare under året, skriver tidningen.

Köp East Cap Explorer, vänta med Garo och HMS Neworks i senaste numret av Affärsvärlden.

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
ECB
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto