Home > Köp Enea och IC Group, sälj Norwegian i senaste numret av Affärsvärlden.

Köp Enea och IC Group, sälj Norwegian i senaste numret av Affärsvärlden.

Affärsvärlden ger i det senaste numret sina läsare rådet att köpa mjukvarubolaget Enea, danska IC Group, men sälja Norwegian samt vänta med Axfood.

Enea breddar sitt produkterbjudande och arbetar för att reducera sitt beroende av de två stora telekomleverantörerna, vilket dock inte belönats av aktiemarknaden. Fler förvärv väntar sannolikt, menar Affärsvärlden, som rekommenderar köp av Enea-aktien.

Dansk-svenska IC Groups kärnaffär består av kostym- respektive sportmärkena Tiger och Peak Performance samt danska Malene Birger. Affärsvärlden tror att börsen underskattar förändringspotentialen i bolaget som vid nästa rapport kommer presentera ett sparprogram och en strategiplan. Tidningen menar att ett aktieägarvänligt IC motiverar ett aktievärde runt 250 kronor eller ev/ebit 14 på 2018/19-prognosen.

Vidare menar Affärsvärlden att matjätten Axfood är fullvärderad och att det alltjämt är vänteläge vad gäller aktien, även efter den senaste tidens kursfall.

”Avvakta – men köp på rekyler under 124 kronor”, skriver tidningen.

Det enda säljtipset delas ut till Norwegian som verkar i en bransch med undermålig lönsamhet. Värderingen blir 18-20 gånger rörelseresultatet vilket är mer än lönsamma Ryanair och Easyjet som handlas till halva den värderingen.

Köp Enea och IC Group, sälj Norwegian i senaste numret av Affärsvärlden.

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
EU
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto