Home > Köp Ework, Bravida, Scandic och Profilgruppen i senaste numret av Börsveckan.

Köp Ework, Bravida, Scandic och Profilgruppen i senaste numret av Börsveckan.

Börsveckan ser flera köpvärda aktier i veckans nummer: konsultmäklaren Ework, installationsbolaget Bravida, hotellkedjan Scandic och aluminiumspecialisten Profilgruppen.

Däremot bör man avvakta med Heliospectra, Sportamore och MTG.

Motiveringar:

Köpråd:

  • Ework växer starkt och avslutade 2016 imponerande. Fortsatt fin uppsida råder.
  • Med en förbättrad lönsamhet och flera värdeskapande förvärv är Bravida ett bra bolag i facket värdeaktier. Bains överhäng kan säljas om två månader, och kan pressa kursen kortsiktigt.
  • Profilgruppen har gått urstarkt det senaste året, understött av en stark operationell utveckling. Det ser ut som att 2017 också kan bli ett bra år, och ev/ebit räknat på årets väntade vinst på 11,5 är inte så högt.
  • Scandics direktavkastning väntas uppgå till 4,2 procent i år, och köprådet sätts med fokus på just direktavkastningen, som tack vare en stark balansräkning väntas kunna behållas.

Avvakta:

  • Heliospectra, verksamt inom växthusbelysning, ser intressant ut, men är beroende av svårtajmade stororder, och Börsveckan vågar inte ge köpråd.
  • Sportamore har ett fint erbjudande med attraktiva priser, snabba leveranser och fria returer, men Börsveckan anser att nuvarande kurs är i högsta laget.
  • MTG-aktien har stigit 30 procent sedan Börsveckans köpråd för 10 månader sedan, varför tidningen nu avvaktar.

Behåll:

  • Poolias p/e-tal och direktavkastning är ”tillräckligt bra för att äga aktien”, som dock inte platsar i Börsveckans utdelningsportfölj.

I Börsveckans modellportfölj ersätter Ework Dometic. Börsveckan gillar Dometic i grund och botten men är något försiktiga till marknadsutsikterna för husvagnar och husbilar, ”särskilt i ett läge där räntan stiger”.

Köp Ework, Bravida, Scandic och Profilgruppen i senaste numret av Börsveckan.

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
ECB
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto