Home > Köp HiQ, B3IT, Ework och Proact i veckans utgåva av Börsveckan.

Köp HiQ, B3IT, Ework och Proact i veckans utgåva av Börsveckan.

Köp HiQ, B3IT och kanske även Ework och Proact.

Det råder Börsveckan, som förhåller sig neutral eller avvaktande till en lång rad andra it-konsulter under prispress från global konkurrens.

I HiQ lämnar direktavkastning och tillväxtutsikter utrymme för ytterligare uppgång, enligt redaktionen. Hög uthållig utdelning, hög lönsamhet och kanske förvärv motiverar en hög värdering. Rådet blir köp.

B3IT har vuxit snabbare än sektorn och har avancerat 50 procent på börsen sedan noteringen i juni. Börsveckan tror på mer tillväxt, gillar direktavkastningen och ger rådet köp.

Ework får en köprekommendation med tvekan. Konsultmäklaren är lågt värderad och har goda tillväxtutsikter, men ledningens låga egna innehav oroar Börsveckan.

Datacenterbolaget Proact har tagit marknadsandelar och stärkt marginalerna. Fler förvärv kan ge tillväxt. Redaktionen ”lutar åt köp”.

It-konsulten Tieto handlades upp på ett löfte om att hitta snabbväxande mjukvarudrivna branschlösningar inom molnet, sakernas internet och säkerhet. Bra, men värderingen tar redan hänsyn till potentialen och Börsveckan avvaktar.

Knowit är lägre värderad än konkurrenterna men vinsttillväxten ser ut att bli begränsad och andra har bättre direktavkastning, enligt Börsveckan som ställer sig neutral.

Omstrukturering har gett resultat i automatiseringskonsulten Prevas. Börsveckan tror på stigande marginaler men förhåller sig neutral eftersom värderingen är för hög för ett köpråd.

Acando har gått bra efter sammanslagningen med Connecta. Det senaste kvartalet tyder på tillväxt, men över 12 månader har omsättningen minskat. Kursen är rekordhög och Börsveckan avvaktar.

Softronic gör molntjänster och outsourcing under hård konkurrens. Sämre lönsamhet och tillväxtutsikter motiverar en lägre värdering, enligt Börsveckan som avvaktar.

Verksamhetsutvecklaren Avega är beroende av enstaka kunder och nyckelpersonal. Balansräkningen är svag och rabatten inte stor nog för Börsveckan.

Eneas mjukvara sköter uppkopplingar. Beroendet av retirerande Ericsson och Nokia är fortsatt högt. Andra erbjuder högre tillväxt och direktavkastning. Börsveckan avvaktar.

Addnode gör dokument- och ärendehanterinsverktyg. Börsveckan ser svängrum för förvärv och verksamheten går åt rätt håll, men det är redan diskonterat och rekommendationen blir neutral.

Börsveckan (dagsdiagram)

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
Fed
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto