Home > Köp ICA, Europris, Arise och Mr. Green i senaste numret av Affärsvärlden.

Köp ICA, Europris, Arise och Mr. Green i senaste numret av Affärsvärlden.

Tidningen Affärsvärlden rekommenderar köp av aktier i dagligvaruföretaget ICA, den norska lågprishandlaren Europris, vindkraftsbolaget Arise och speloperatören Mr Green.

Det framgår av det senaste numret av tidningen vars utgivningsdag framöver kommer att ändras till torsdagar.

ICA backade brant efter rapporten häromveckan när fokus, enligt tidningen, hamnade på bolagets sidoaktiviteter. Nedgången är omotiverad menar Affärsvärlden som lyfter fram ICA:s inneboende stabilitet och att bolaget nu värderas lägre än genomsnittet för storbolagen.

”Det är omotiverat. Aktien är en Affärsvärlden-favorit och sedan i november förra året har aktien klättrat som mest 24 procent. Den senaste veckans kursfall ska ses som ett -köptillfälle”, heter det i ICA-analysen.

Som Norges främsta lågprishandlare har Europris en bra sits, enligt Affärsvärlden som anser att den högutdelande aktien bör värderas upp. Europris skala på en relativt skyddad norsk hemmamarknad borgar för överlönsamhet mot flertalet konkurrenter, enligt tidningen som sätter köpråd med riktkurs 43 kronor.

Arise handlas med en betydande rabatt mot eget kapital och aktien är fortsatt intressant i det längre perspektivet, anser Affärsvärlden. Det finns en trygghet i den pressade värderingen av bolagets vindkraftstillgångar liksom att ägarlistan rymmer inte mindre än tre miljardärer, noteras det.

Speloperatören Mr Green skördar resultatet av en rad genomförda strategiska åtgärder. Ett fortsatt starkt operativt momentum bör lyfta aktien vidare, skriver Affärsvärlden och rekommenderar köp med riktkursen 65 kronor. Aktien stängde på 50:75 kronor på tisdagen.

Köp ICA, Europris, Arise och Mr. Green i senaste numret av Affärsvärlden.

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto