Home > Köp lågt inför julledigheten: Walmart har tappat med 4,1% denna månad

Köp lågt inför julledigheten: Walmart har tappat med 4,1% denna månad

Detaljhandelsjätten Walmart har tappat 4,1% denna månad på grund av problem inom leveranskedjan. Detta kan vara ett bra tillfälle att köpa dess aktier till ett rabatterat pris inför julledigheten. 

I år har vi bevittnat en kraftig leveranskedjekris. Inför julledigheten har Walmarts aktiekurs inlett en nedåtgående trend. Detta kan vara ett utmärkt tillfälle att köpa, med tanke på de skäl som presenteras i nästa avsnitt nedan. Låt oss först börja med var du kan köpa Walmart-aktier.

Hur och var du kan köpa aktier i Walmart på nätet

Om du vill köpa Walmart-aktier just nu är allt du behöver göra att registrera dig hos en av våra rekommenderade mäklare nedan: 

eToro

eToro är en av världens ledande handelsplattformar som erbjuder courtage och avgifter som är bland branschens lägsta. Deras sociala handelsfunktion som kopierar andras handel är ett perfekt val för dig som ska sätta igång med investeringar.

Registrera dig med eToro direkt

Webull

Registrera dig med Webull direkt

Vad är Walmart?

Walmart (NYSE: WMT) är ett detaljhandelsföretag som driver en kedja av lågprisbutiker och stormarknader i hela USA.

Ska jag köpa aktier i Walmart idag?

Walmart har tappat denna månad på grund av den ökande inflationen och leveranskedjekrisen. Vissa kanske tror att försäljningen av aktier snart kommer avta, baserat på flera faktorer.

För det första har detaljhandelsjätten en robust lagerposition, vilket gör att de kan likvidera sitt in- och utflöde. För att ta itu med problem i leveranskedjan planerar Walmart att förlänga arbetspass över natten, vilket innebär att de kommer att kunna flytta mer last. Vita huset sa att de extra timmarna kommer att hjälpa Walmart att öka sin kapacitet med 50%.

Därefter slöt Walmart ett avtal med Netflix lagom till högtiderna. Walmart säljer nu massor av samlarobjekt, t-shirts, leksaker och andra varor som presenterats av Netflix, med fokus på hitfilmer och serier, till exempel Stranger Things och Squid Game.

Baserat på detta verkar det inte som at det är en så dum idé att investera i Walmart inför högtiderna. Istället är det troligt att aktien kommer att dra nytta av en stigande detaljhandel, som enligt prognoserna kommer stiga med 7% – 9% i år.

En prisprognos för Walmart år 2021

När detta skrivs handlas Walmart för närvarande till 138,37 dollar. De flesta analytiker antog en stigande hållning och uppskattade ett medianmål på 170 dollar och ett högstapris på 190 dollar under de kommande 12 månaderna.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto