Home > Köp Lundin Petrolium och Atrium Ljungbergs

Köp Lundin Petrolium och Atrium Ljungbergs

Affärsvärlden ger i sitt senaste nummer fyra analyser, där Lundin Petroleum och Atrium Ljungberg ges köprekommendationer. Med Autoliv och Avanza bör investerare vänta.

För Lundin Petroleum ser tidningen att bolaget har en enastående prospekteringshistorik, och att de norska tillgångarna ger företaget ett mycket stort värde vilket garanterar tillväxtpotential på såväl kort som medellång sikt. Affärsvärlden anser att aktien är alltför spännande att stå utanför, speciellt nu när slutfasen i utvärderingen av Johan Svedrup-fältet närmar sig, rekommendationen är därför köp.

För Avanza är rekommendationen att avvakta. Affärsvärlden anser inte att de senaste årens investeringar i nya it-system för att minska kostnaderna räcker, så länge spararna håller sig borta från börsen ser de inge större lyft i aktien.

I Autoliv ser tidningen en rimligt värderad aktie som har presterat bra i år givet marknadsförutsättningarna. Trots ökat säkerhetsfokus så anser de dock att marknadsutsikterna är för låga för att aktien ska köprekommenderas, och således bör man vänta med att investera i aktien.

Fastighetsbolaget Atrium Ljungbergs p/e-tal anses vara attraktivt med tanke på bolagets goda historiska tillväxt. Därtill har det lyckats väl med projektutveckling av fastigheter, därför anser de att aktien har mer att ge vid nuvarande värdering.

Av: Direkt

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto