Home > Köp Millicom och Boule i veckans nummer av Börsveckan.

Köp Millicom och Boule i veckans nummer av Börsveckan.

Köp Millcom och Boule. Camurus ger bra potential. Bufab har fortsatt uppsida. Men avvakta Bringwell, Troax, Hövding och Vestas.

Det kommer tidningen Börsveckan fram till i det senaste numret.

Kursfallet i teleoperatören Millicom känns överdrivet, tycker Börsveckan. Hög förväntad vinsttillväxt och direktavkastning ger köpråd.

Boule Diagnostics gör system för blodcellsanalys. Med bra trend i bruttomarginalen och uttalade skaleffekter, hög tillväxt och låg risk upprepar Börsveckan köpråd.

Forskningsbolaget Camurus kapslar in aktiva läkemedelssubstanser. Med lukrativa avtal, projekt i fas 3 och stark balansräkning är risken låg och potentialen bra även inräknat en hög värdering. Mer explicit än så blir inte rekommendationen.

Bufab säljer skruv och mutter. Även här har aktien gått bra och även här ser Börsveckan fortsatt uppsida, med fler förvärv som joker.

Vindturbintillverkaren Vestas förutsättningar förändras med Donald Trump som president i USA. Politisk risk kommer att belasta aktien ett tag, enligt Börsveckan, som avvaktar.

Bringwell säljer kosttillskott som distribueras allt mer via apoteken och nätet. Det har pressat omsättningen. Tidningen kommer fram till att värderingen är hög och ger rådet att avvakta.

Troax gör metallstängsel och förtjänar en premie för god lönsamhet och för positionen på marknaden, men kan det bli ännu bättre? ”Vi är tveksamma”, skriver redaktionen och tar hem vinst från tidigare köpråd.

Hövdings krage med airbag som blir cykelhjälm kan slå igenom, men marginaltrenden oroar. Omsättningsmålet är ambitiöst men det är inte säkert att finansieringen räcker. Börsveckan avvaktar.

För den egna portföljen gör tidningen en ”spektakulär förändring”: Köper pressade telekomtillverkaren Ericsson – ”en underpresterare av rang” – och finansierar med innehavet i fönstertillverkaren Inwido.

Börsveckan (dagsdiagram)

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto