Home > Köp Nordea, Probi, Husqvara, sälj ABB

Köp Nordea, Probi, Husqvara, sälj ABB

Nordea

Nordea (daily chart)
Nordea (daily chart)

Nordeas rapport för det andra kvartalet var enligt AFV en glad överraskning, framförallt med avseende på räntenettot som enligt tidningen var lite starkare än väntat.

Tidningen ser även positivt på en möjlig uppjustering av utdelningen.

Enligt tidningens prognoser, om en ökad vinst till 0,77 euro per aktie, värderas bolaget till 70 kronor per aktie, till dagens valutakurs. Rekommendationen blir köp på ett års sikt.

Probi (daily chart)
Probi (daily chart)

Probi

För Probi ser AFV positivt på att det tyska smak- och luktföretaget Symrise blir största ägare, vilket på några års sikt kan få fart på Probis försäljning ytterligare.

I nuvarande läge räknar dock AFV med en försäljningstillväxt ungefärligen i linje med de senaste fem årens genomsnitt om 20 procent, vilket ger affärsmagasinet en höjd riktkurs.

Rekommendationen blir köp på kurser upp till 66 kronor.

Husqvarna (daily chart)
Husqvarna (daily chart)

Husqvarna

Enligt AFV är möjligheterna större än riskerna i Husqvarna. Dagens utdelningsnivå betraktas som relativt säker, och uppges begränsa nedsidan i aktien.

Vinstförbättringsmöjligheterna finns enligt AFV i Nordamerika, där tidigare produktionsproblem nu ska vara över. Riktkursen sätts till 45 kronor, med rekommendationen köp.

ABB

ABB (daily chart)
ABB (daily chart)

ABB, som enligt AFV nästan alltid varit bland de högst värderade av verkstadsbolaget, värderas idag varken högt eller lågt jämfört med andra verkstadsbolag, på nivåer vilka är historiskt låga för aktien.

Trots att AFV ser förbättringar i rörelsen och ljusnande utsikter för bolaget uppges mycket tala för att ett bättre läge att gå in i aktien kan uppkomma vid bolagets rapport för det tredje kvartalet. Rekommendationen blir avvakta med köp.

Av: Direkt/Tradingportalen

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.