Home > ”Köp i Nordnet, Sensys, Lundbergs och Nobia”

”Köp i Nordnet, Sensys, Lundbergs och Nobia”

Nordnet, Sensys Traffic, Lundbergs och Nobia är en köpvärd kvartett. Däremot är Boliden ingen bra investeringsidé i nuvarande läge.

De rekommendationerna ger Aktiespararen i det nya numret av tidningen.

En duell mellan börsens två nätmäklare slutar i en köprekommendation på Nordnet och i ett avvaktaråd vad gäller Avanza.

Aktiespararen ser goda utsikter för Nordnet att öka såväl omsättning som lönsamhet och tror att värderingsgapet visavi Avanza kommer att krympa.

”Tillväxt utanför Sverige gör att bolaget snart växer i kostnadskostymen. Värderingen är hygglig och potentialen god”, motiveras köprådet på Nordnet.

Även för Avanza finns det utrymme för tillväxt och resultatlyft. Men det är inte billigt, konstaterar tidningen och pekar på ett p/e-tal på 29 baserat på årets förmodade vinst. Rekommendationen blir alltså avvakta.

Sensys Traffics orderingång ökade i fjol med över 400 procent och därmed finns det goda förutsättningar för goda resultat för bolaget, som säljer trafiksäkerhetssystem, de kommande åren, menar Aktiespararen som råder till köp.

Det finns enligt Aktiespararen mycket som talar för Lundbergs som ett långsiktigt innehav – låg förvaltningsavgift, hög kompetens och bra riskspridning med fastigheter i botten.

”På kort sikt är detta ganska tråkigt, på lång sikt för aktieägarna kul”, avslutas köprekommendationen på Lundbergs.

Även aktien i köksbolaget Nobia är köpvärd, menar tidningen. Här framhålls att bolaget nu är redo att göra förvärv efter en tid av internt marginalhöjningsarbete och att aktien handlas kring p/e-tal på tidningens prognoser för 2015.

Aktiespararens enda säljrekommendation i detta nummer går till Boliden. Kopparpriset och dollarn går åt fel håll och det finns en risk för att ett svagt 2013 följs av ett nytt svagt år. Aktiespararen tror att årets resultat kan bli lägre än analytikernas snittprognos och säger därför minska.

Av: Direkt

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto