Home > Carnegie sätter ”köp” på Bufab. Nya rekar för New Wave och Hemfosa. Ny info kring Arcam och Meda

Carnegie sätter ”köp” på Bufab. Nya rekar för New Wave och Hemfosa. Ny info kring Arcam och Meda

Nyhetsflödet under fredagen bjuder på lite nya rekommendationer, bland annat avseende nytillskotten på börsen Bufab och Hemfosa.

Carnegie har inlett bevakning av börsnykomlingen Bufab, som handlar med enklare tillverkningskomponenter såsom skruvar och muttrar, och landar i rekommendationen köp och riktkursen 70 kronor.

Det framgår av en analys daterad 4 april. Caset, skriver Carnegie, handlar om att kapitalisera på en höglönsam svensk verksamhet och samtidigt få hävstång i en europeisk plattform med hög potential.

Nettovinsten spås öka med i genomsnitt 16 procent per år under perioden 2013-2016. ”Även om marknaden verkar mogen finns utrymme för tillväxt, eftersom vi tror att mindre än 10 procent av marknaden använder sig av leverantörskedjeavtal. Trots att Bufab är marknadsledare i Norden är andelen bara 7 procent där, och mindre än 1 procent i Europa”, skriver Carnegie.

Carnegies riktkurs bygger huvudsakligen på multipeljämförelser med svenska sektorkollegor, exempelvis Addtech, Indutrade och B&B Tools.

Riktkursen 70 kronor motsvaras av en ev/ebit-multipel på 13,6 räknat på Carnegies estimat för ebit 2014, vilket jämförs med att nämnda bolag handlas på ev/ebit-nivåer kring 10-15.

Bufab börsnoterades den 21 februari på kursen 46 kronor, och handlas under tidig fredagshandel på 57:50 kronor, upp 0,9 procent från torsdagsstängningen.

Nordea Equity Research sänker rekommendationen på New Wave till sälj, från tidigare behåll. Riktkursen är satt till 40 kronor, enligt en analys daterad den 4 april.

På fredagsmorgonen handlas New Wave ned cirka 1,5 procent till 46:60 kronor. Carnegie har inlett bevakning av fastighetsbolaget Hemfosa med en köprekommendation och riktkurs 130 kronor. Det bekräftar Carnegie för Nyhetsbyrån Direkt. Hemfosa handlades strax efter klockan 10.45 på fredagen upp 3,7 procent till 106 kronor.

Arcam – som tillverkare utrustning för 3d-printing, även kallat additiv tillverkning – har fått en order på ett EBM-system från en befintlig kund i Kina. Ordern är den andra från kunden ifråga. ”Denna affär bekräftar hur marknaden i Kina växer snabbt för oss”, kommenterar vd Magnus René i ett pressmeddelande.

Styrelsen i Meda har diskuterat Mylans inviter om ett samgående och kommit fram till att avfärda förslaget från det amerikanska bolaget. Det skriver Meda i ett pressmeddelande. ”Alla vidare diskussioner med Mylan har avbrutits utan vidare åtgärd”, heter det vidare.

Källa: Direkt/Tradingportalen

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto