Home > Köp Readsoft och SJR, sälj Mekonomen och avvakta med Pricer – Affärsvärlden

Köp Readsoft och SJR, sälj Mekonomen och avvakta med Pricer – Affärsvärlden

Affärsvärlden ger fyra aktietips i sin senaste utgåva. Tipsen lyder: Köp Readsoft och SJR, sälj bildelskedjan Mekonomen och avvakta med Pricer.

Efter ett kurstapp på nästan 40 procent sedan sommarens toppnoteringar anser Affärsvärlden att ett köpläge infunnit sig i Readsoft. Tidningen påpekar också att uppsidan i aktien är stor om bolaget skulle lyckas lyfta rörelsemarginalen mot branschsnittet för mjukvarubolag. Rekommendationen blir köp, med riktkursen 25 kronor på ett års sikt.

För Pricer anser tidningen att kortsiktig osäkerhet, med en trög utveckling för försäljning och bruttomaringal, överskuggar en tillväxtpotential som alltjämt lockar. Samtidigt flaggar tidningen för ökad rörelsekapitalbindning i bolaget. Rekommendationen blir avvakta.

Med färre butiker och färre verkstäder, och med prispress på verkstadsbesök, tror Affärsvärlden att Mekonomens tid som snabbväxande tillväxtbolag är förbi. I kombination med lönsamhetsproblem i Danmark anser tidningen att bilden för aktien framöver ser tuff ut, och rekommendationen blir därför sälj, med möjlighet att köpa tillbaka på nivåer kring 180 kronor.

Utöver vad Affärsvärlden anser vara en låg värdering ”för ett kvalitetsbolag som växer och tar marknadsandelar i lågkonjunktur” frestas tidningen av en god direktavkastning i bemanningsföretaget SJR:s aktie. Tidningen justerar upp sin riktkurs till 80 kronor, och rekommenderar köp.

Av: Direkt

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto