Home > Köp SBB, AAK men vänta med Billerud och Ework i senaste numret av Affärsvärlden.

Köp SBB, AAK men vänta med Billerud och Ework i senaste numret av Affärsvärlden.

I veckans utgåva av Affärsvärlden får SBB och AAK köprekommendationer, medan Billerud Korsnäs och Ework får en vänta-rekommendation.

Samhällsbyggnadsbolaget, SBB, ”kombinerar stabilitet med smart bostadsexploatering på ett sätt som faktiskt förtjänar en börspremie, nästan dubbla analyskursen går att räkna hem”, skriver tidningen som även lyfter fram den duktige vd:n Ilija Batljan. Rekommendationen blir köp.

Billerud Korsnäs ges ett ”vänta”. Nyckeltalen för tillverkaren av förpackningspapper och kartong kommer att tyngas framöver i och med bolagets investeringsprogram. Att bolaget dessutom är känsligt för externa faktorer gör att tidningen har svårt att se en ” risk/reward” vid dagens nivåer.

För AAK, tillverkare av vegetabiliska specialfetter, ser Affärsvärlden att bolagets aktie inte har inprisat sin fulla potential som ett lågriskalternativ. Aktien, som lyfte med 6-7 procent på sin kvartalsrapport har mer att ge, menar tidningen. Rekommendationen är köp till riktkurs 712 kronor.

Sist men inte minst får även Ework ett ”vänta”. Når företaget sitt mål om en 20-procentig årlig tillväxt fram till 2020 och behåller de fem senaste årens ebit-marginal värderas aktien till p/e 13 och ev/ebit till 10 på 20 års prognos. Det anser Affärsvärlden ”osar fullvärderat”.

Köp SBB, AAK men vänta med Billerud och Ework i senaste numret av Affärsvärlden.

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto