Home > Köp Scandi Standard men sälj Ambea och Cellavision i senaste numret av Affärsvärlden.

Köp Scandi Standard men sälj Ambea och Cellavision i senaste numret av Affärsvärlden.

Tidningen Affärsvärlden ger en köprekommendation till kycklingbolaget Scandi Standard och manar samtidigt till ett tryck på säljknappen för Ambea och Cellavision.

Det framgår av veckans nya nummer.

Scandi Standard har både goda tillväxtmöjligheter och lönsamhetspotential. Lyckas det nå målet om en 10-procentig ebitda-marginal är uppsidan stor, menar tidningen. Bolaget behöver dock inte nå hela vägen dit för att anses vara intressant. Riktkursen sätts till 63 kronor på ett års sikt.

Det nynoterade vårdbolaget Ambea är fullvärderat menar tidningen. Affärsvärlden värderar bolaget till ett p/e-tal på 15 för i år och nästa år, och kan inte se vad som ska driva aktien. Rekommendationen för de som investerat i bolaget blir sälj och köp tillbaka på nivåer under 67 kronor.

Cellavision blir också ratad av tidningen. Att medicinteknikbolaget har rusat efter den positiva vinstvarningen i början av april har tagit aktien till höga värderingsnivåer och därför råder tidningen investerare att vara försiktiga på kort sikt. Aktien värderas till tio gånger omsättningen och med ett p/e-tal på 45 för 2017. Bolaget får en säljrekommendation till riktkursen 120 kronor.

Affärsvärlden blickar även till Danmark där de hittar smyckestillverkaren Pandora som de finner lågt värderad. Köp, skriver tidningen.

Köp Scandi Standard men sälj Ambea och Cellavision i senaste numret av Affärsvärlden.

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
ECB
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto