Home > Köp SEB och Nobia, sälj Hemtex

Köp SEB och Nobia, sälj Hemtex

Nobia (Veckodiagram)
Nobia (Veckodiagram)

Nobia

För Nobias del är nedsidan begränsad, och företaget verkar vara på rätt väg. Aktien är långsiktigt köpvärd på dagens pressade nivåer, men stor överkapacitet i köksmarknaden gör att vändningen tar tid, anser Affärsvärlden. Den långa trenden som definieras av ett MA-200 (eller MA-40 i veckodiagram) har börjat plana ut och pekar uppåt.

Hemtex

De uppgångar på 20 procent som hårt pressade Hemtex upplevt i år är knappast början på en äkta vändning, tror Affärsvärlden, som antar att nästa rapport kommer att vara ännu en svag sådan: antalet butiker har minskat med nästan 30 procent på fyra år samtidigt som försäljningen närapå halverats, och att generera vinst i den miljön är svårt.

Hemtex (Veckodiagram)
Hemtex (Veckodiagram)

Det tycks även svårt att hitta en ny permanent vd, och att identifiera någon potential för uppgång synes vara en utmaning. Uppköpspotentialen håller tidningen för låg, eftersom storägaren Hakon Invest ännu inte passat på trots nedtryckt kurs. Aktien får en säljrekommendation.

SEB

Desto mer positivt inställd är affärsmagasinet till SEB, som får en upprepad köprekommendation: ”troligen finns det mer att hämta i aktien”, spekulerar Affärsvärlden och motiverar det bland annat med potential för ett bättre k/i-tal (kostnader/intäkter), ett mått som nu ligger på 0,58, att jämföra med Handelsbankens 0,45. Såväl kostnader som intäkter bör kunna förbättras hos SEB, tycker Affärsvärlden.

SEB (Veckodiagram)
SEB (Veckodiagram)

För 2012 tror tidningen på en vinst per aktie på 5:40 kronor, och för 2013 spås 5:60 kronor, vilket ger p/e-tal på låga 10,2 respektive 9,9 med dagens kurs – ”inte särskilt utmanande”, tycker Affärsvärlden och drar upp sin riktkurs från förra köprekommendationens 55 kronor till 61 kronor (SEB A stängde på 55:80 kronor på tisdagen).

Av: Tradingportalen/Direkt

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt coin news

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.